Gazi Üniversitesi yönetimi, çeteleşen öğrencilerin ailelerini Ankara'ya davet edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Gazi Üniversitesi'nin eline silah tutuşturulan bazı kişilerin saldırısına uğradığını öne sürerek, bazı kuruluşların yoksul öğrencileri oyunlarına alet ettiğini iddia etti.

Rektör Yamaç, geçtiğimiz günlerde emniyet amirini şehit eden T.B.'nin üniversitelerinin öğrencisi olmadığını savunarak, "Bizimle ilgisi olmayan bir polis katiline Gazi Üniversitesi etiketi yapıştırıyorlar" dedi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Polis katili T.B'nin Gazi Üniversitesi öğrencisi olduğu yönündeki haberlere tepki gösteren Yamaç, zanlının 2 gün önce kampusa sızarak bir öğrenciyi bıçakladığını ve daha sonra cinayet işlediğini hatırlattı. Kampus dışında meydana gelen olayların bile üniversiteye mal edilmesinden yakınan Yamaç, Gazi Üniversitesi'nin eline silah tutuşturulan bazı kişilerin saldırısına uğradığını öne sürdü.

Gazi Üniversitesi'nin ilgisi olmadığı halde olayların içine çekilmek istendiğini belirten Yamaç, 58 bin öğrencisi bulunun okulun yeni bir yapılanmaya gittiğini, geçmişte yaşananlarla anılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Geçmişe kıyasla kendi dönemlerinde yaşanan öğrenci olaylarının yüzde yüze varan oranda azaldığını söyleyen Yamaç, "Yaşları daha 17-18-19 olan 58 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Son bir yıl içerisinde bazı olaylarda yer aldıkları tespit edilen 3 öğrenciye uyarı, 6 öğrenciye kınama, 17 öğrenciye uzaklaştırma ve 10 öğrenciye okuldan çıkarma cezası verdik. Gazi Üniversitesi yerleşkelerinin örgüt, dernek ve partilerin oyun alanı olmaması için kararlıyız. Gazi Üniversitesi'nde siyasal iktidar kavgası yapanlara sesleniyorum. Ellerinizi çekin üstümüzden. Tetikçilerinize silah vererek Gazi Üniversitesi kampusuna sokmayın. Yasadışı bu çeteleşmelere karşı cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum" dedi.

Yamaç, önümüzdeki hafta, okulda çeteleşmelere karışan öğrencilerin aileleri Ankara'ya davet ederek, onlara bilgi vereceklerini kaydetti. Yamaç, Türkiye'de okullardaki şiddet olaylarının neredeyse ilkokullara kadar girdiğini ve bundan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Yamaç, üniversitelerdeki öğrenci olaylarına sıfıra indirmenin alınacak çok daha katı polisiye tedbirlerle mümkün olduğunu hatırlatarak, "Bunları uygularsak burası üniversite olmaktan çıkar hapishaneye döner. Biz bunu istemiyoruz" diye konuştu.

Yamaç, bir soru üzerine okullardaki örgütlenmelerle yaptıkları mücadele karşılığında tehdit almadıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber