Trabzon'da polis ile öğrenciler arasında arbede

Üniversitede düzenlenen bir etkinliğe tepki gösteren öğrenciler ile polis arasında yaşanan arbedede, 22 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2016 20:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Trabzon'da polis ile öğrenciler arasında arbede

- Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) düzenlenen bir etkinliğe tepki gösteren öğrenciler ile polis arasında yaşanan arbedede 22 kişi gözaltına alındı.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), KTÜ Öğrenci Konseyi organizesinde, Ensar Vakfı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türk Kızılayı ve İHH İnsani Yardım Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile "Kar amacı gütmeyen toplulukların tanıtımı" konulu toplantı organize edildi.

Bu sırada AKM önünde toplanan bir grup öğrenci, toplantıya katılan bazı sivil toplum kuruluşlarına tepki göstermek için içeri girmek istedi. Öğrenciler, çevrede önlem alan üniversitenin özel güvenlik görevlilerince engellendi.

Olay yerine gelen polislerce de dağılmaları yönünde uyarılan öğrenciler çeşitli sloganlar atarak toplantının yapıldığı salona girmekte ısrar edince, öğrenciler ile kendilerini engellemek isteyen çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbede sonrası öğrencilerden 22'si gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber