FÜ, bilimsel yayında Türkiye 8.'si oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ), bilimsel yayınlarının fazlalılığıyla Türkiye'deki 78 üniversite arasında 8. sıraya yükselmekle Orta Doğu Teknik (ODTÜ), İstanbul Teknik (İTÜ), İstanbul ve Boğaziçi Üniversiteleri'ni geride bıraktı.

Üniversitelerin eğitim kalitesi, verimliliği ve etkinliğini ölçmede en önemli kriter olan bilimsel yayın sıralamasında FÜ, başarısına yeni başarılar ekleyerek, üniversiteler arasında zirveye oturuyor. Bilimsel yayın sıralamasında ilk sırayı Hacettepe ve Başkent Üniversiteleri alırken, FÜ; ODTÜ, İTÜ, KOÇ, Boğaziçi, İstanbul, Ankara gibi üniversiteleri geride bırakarak büyük bir başarı gösterdi. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan istatistiklere göre, FÜ'nün 647 öğretim üyesinin 605 çalışması, uluslararası yayınlarda yer aldı.

FÜ'de Tıp Fakültesi 215 yayın, Fen-Edebiyat Fakültesi 150 yayın, Mühendislik Fakültesi 86 yayın, Veteriner Fakültesi 78 yayın, Teknik Eğitim Fakültesi 16 yayın, Eğitim Fakültesi 15 yayın, Sivrice Meslek Yüksek Yüksek Okulu 14 yayınla yayın sayısı en fazla olan bölümler olarak dikkat çekti. Elazığ'ın çok yönlü olarak gelişmesi ve kalkınması için en önemli aktörlerden biri olan FÜ, yayın sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 24 oranında artış gösterdi. Fırat Üniversitesi, geçtiğimiz yıl ise 490 yayınla Türkiye sıralamasında 9. olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber