İstihdamın belirleyicisi kadın

TİSK tarafından hazırlanan 2015 Yılı İşgücü Piyasası çalışmasına göre; kadının ekonoımik hayattaki yerinde önemli bir hareketlilik var. Kadın istihdamanın en yüksek olduğu alan hizmetler sektörü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mart 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstihdamın belirleyicisi kadın

Türkiye, 2023 yılında GSYH büyüklük bakımından dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alarak kişi başına düşen milli gelirini 25 bin dolara çıkarmayı ve en az 2 trilyon dolarlık bir ekonomi büyüklüğüne ulaşmayı hedefleyerek işsizlik oranını yüzde 5'e düşürmek istiyor. Dolayısıyla istihdama katılımın büyük önem gösterdiği bu hedefi gerçekleştirmek için kadınların ekenomide daha fazla yer alması gerekiyor. 2015 yılı işsizlik verilerini değerlendiren Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu yüzde 10,3 olarak belirlenen işsizlikte kadınların yeterince iş bulamamasının etkili olduğuna dikkat çekildi. Buna karşın ev kadınlarının istihdam oranını yükseltmek için büyük potansiyel olduğu vurgulandı.

İTİCİ GÜÇ EV HANIMLARI

TİSK Bülteni'nde, "2015 yılında istihdamdaki artışı ağırlıklı olarak kadınlar sağladı. Ancak istihdamın yüzde 70'i erkeklere, yüzde 30'u kadınlara aittir. Nüfusun yarısını kadınların oluşturduğu göz önüne alındığında, arada 20 puanlık istihdam boşluğu bulunduğu ortaya çıkıyor" denildi. Kadın istihdam artışının temelinde hizmetler sektöründeki ücretli kadın istihdam artışının yattığına dikkat çekildi.

Arzu Kurum 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber