Subaylara ekonomi ve politika dersi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kendi içinde düzenleyeceği eğitim programlarıyla ekonomi, siyaset ve güncel askerî konular üzerinde deneyimli personel yetiştirecek.

Ekonomi ve siyaset konusunda eğitim başlatmaya hazırlanan TSK'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nda verilecek 'Komutanlık ve Karargâh Subaylığı Öğrenimi' derslerine yüzbaşı, binbaşı ve yarbaylar katılabilecek.

Eğitim programına temel oluşturacak, Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı, 'Harp Akademileri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı' TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Tasarıya göre, komutanlık karargâh subaylığı öğrenimi ilk olarak 'açıköğretim' biçiminde teşkilatlandırılarak uzaktan eğitim metoduyla başlayacak. 5 ay devam edecek olan uzaktan eğitimin ardından başarılı olan personel, karargâha çağrılarak özel eğitim programına dahil edilecek. 5 ay sürecek olan yüz yüze eğitimde başarılı olan subaylar, önemli pozisyonlarda görevlendirilecek. Siyaset, ekonomi ve güncel askerî konularda verilecek eğitime kurmay sınıfındaki subaylar hariç tüm subay ve astsubaylıktan subaylığa geçenler katılabilecek.

Sicil amirleri tarafından kendisi ya da eşinin davranışları hakkında olumlu sicil alamamış personel bu eğitime alınmayacak. Daha sonra çıkarılacak bir yönetmelikle 'yıllık geçerlilik notu' belirlenerek bu notun altında kalan subayların eğitimine son verilecek. Eğitim programındaki dersleri, üniversitelerden çağrılan öğretim üyeleri, TSK'da görevli subaylar verecek. Program boyunca eğitime katılacaklar için, çeşitli kongre, konferans, seminer ve benzeri bilimsel toplantılar düzenlenecek.

Tasarıda, sürekli olması düşünülen eğitim programının gerekçesi olarak, ileri ve nihai mesleki gelişim evrelerinde bulunan özellikle yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbelerindeki subayların, çağın dinamik eğitim yapısı içerisinde öğrenime tabi tutulması gösteriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber