'Sıkıysa alın lan' tutanaklara böyle geçti...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN / ANKARA

Misafirlerinin 4 tabancasını beline takıp Meclis'e sokan AKP Mersin Milletvekili Ali Er ile polis arasında yaşananlar tutanağa şöyle geçti: Sayın Er, misafirinin silahını alarak kendi beline takmış ve sıkıysa benden gelin alın lan.... ifadesini kullanmıştır...."

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın açıkladığı ve 4 ziyaretçinin tabancasını beline takıp polise rest çeken AKP Mersin Milletvekili Ali Er'in sözleri, polisin hazırladığı tutanaklara, "Sıkıysa benden gelin alın lan" biçiminde yansıdı. TBMM kampusü içine silah sokulmasının yasak olmasına rağmen ziyaretçilerini tabancalarıyla birlikte Meclis'e sokan ve Arınç'ın "Pes doğrusu" dediği, AKP'li Ali Er'le ilgili tutanağı ele geçirdik. Polis tutanaklarında olay şöyle yer aldı: "...Sayın Milletvekili Ali Er, misafirlerinin üzerinde silah olduğunun anımsatılması ve görevli personelin kendisine yardımcı olacağının söylenmesine rağmen misafirinin olan silahı alarak kendi beline takmış ve sıkıysa benden gelin alın lan.... ifadesini kullanmıştır...."

15 TUTANAK TUTULMUŞ

Ali Er'in, Meclis yönetiminin 'ziyaretçi yasağı olduğu' ilan edildiği günlerde de içeri ziyaretçi soktuğu ifade edildi. Er'in bu günlerde de polislerin ziyaretçileri içeri almaması üzerine kapıya giderek, seçmenleri içeri soktuğu belirtildi. Er, hakkında benzer ihlaller nedeniyle 15 tutanak tutulduğu da ortaya çıktı.

GRUPLARA MEKTUP

Ali Er ile ilgili uyarı yazısını AKP Grup Başkanlığı'na gönderen Arınç, bununla yetinmeyerek, bu tür ihlallere karşı tüm parti gruplarına mektup yazdı. Arınç, mektubunda "Meclis kampusü içine silahla girilmemesi, ziyaretçi kabul kurallarına uygun hareket edilmesi konularında tüm parti grup yöneticilerinden ve milletvekillerimizden azami ölçüde güvenlik kurallarına uymalarını rica ediyorum" dedi.

ETİK DIŞI

Bu olayla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, sözkonusu kişinin daha önce de polislerle benzer sorunlar yaşadığını bildirerek, şunları söyledi: "Meclis içine bir kişinin silahla girmesi, kendisi giremiyorsa bu silahı bir milletvekilinin alarak parlamentoya sokması, kınanacak ve etik dışı bir davranıştır; aynı zamanda güvenlik yönetmeliğine de aykırıdır. Dün akşam ismini vermedim, şu anda da vermeyeceğim. "

ER'İN SAVUNMASI

Er ise iddialara "Hayatımda silah taşımadım. Silah kullanmasını bile bilmem" diye yanıt verdi. Er, TBMM'ye gelen silahlı ziyaretçilerine 'silahınızı girişe teslim edin' dediğini öne sürdü. AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber