'Türkiye, bu acı gününde Pakistan'ın yanındadır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'da meydana gelen teror saldırısıyla ilgili, "Turkiye, her zaman oldugu gibi, bu acı gununde de Pakistan'ın yanındadır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2016 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, bu acı gününde Pakistan'ın yanındadır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın Lahor sehrinde bir lunaparka, çoğu çocuk ve kadın 63 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı teror saldırısıyla ilgili, "Ailelerin, ozellikle de cocukların yogun olarak bulundugu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terorun, sınırlar ve degerler tanımayan yuzunu ortaya koymustur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Pakistan'ın Lahor sehrinde meydana gelen teror saldırısını siddetle kınadığı, saldırıda olen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara sifalar dilediği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pakistan Cumhurbaskanı, dostum Memnun Huseyin ve Pencap Eyaleti Basbakanı, kardesim Navaz Serif ile kardes Pakistan halkına bassaglıgı dileklerimi sunuyorum. Ailelerin, ozellikle de cocukların yogun olarak bulundugu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terorun, sınırlar ve degerler tanımayan yuzunu ortaya koymustur. Bu saldırı, tum dunya ulkeleri icin, teror karsısındaki samimi duruslarını gostermelerini temin edecek bir sınavdır.

Turkiye, her zaman oldugu gibi, bu acı gununde de Pakistan'ın yanındadır. Tum ulkelerin de Pakistan icin aynı samimi tavrı gostereceklerini umit ediyorum. Bir kez daha Lahor'daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına, sahsım, ulkem ve milletim adına bassaglıgı dileklerimi sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber