Dost Meclisi'nde 'mahalle' çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dost Meclisi" toplantısında bir araya geldiği sanatçılara "Mahallelerimizden çıkalım, birbirimizi daha iyi anlamalıyız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dost Meclisi'nde 'mahalle' çağrısı

KIVANÇ EL Ürdün

Milliyet'in edindiği bilgiye göre toplantıda Başbakan Davutoğlu, 1 saatlik bir konuşma yaptı "Türkiye'nin normalleşmesi, kutuplaşmaması" mesajlarını sık sık veren Davutoğlu, sanatçılara, "Mahallelerimizden çıkalım. Birbirimizi daha iyi anlamak için, hepimizin kendi mahallesinden çıkması ve birbirimizi farklı mahallelerde görerek anlaması gerekiyor. Türkiye'de herkesin bütünleşmesi için buna ihtiyaç var. siyaset de sanat da bunu yapmalı" mesajı verdi.

Kızına 'yılan' almış

Toplantıda bazı sanatçılar "hayvan hakları" konusunu da gündeme getirdi. Bu konuda hassasiyetini dile getiren Başbakan, kızı Hacer Bike'yi sanatçılara anlatarak, "Kızım gördüğü her hayvanı besleme heyecanı yaşıyor, bu konuda geniş bir tecrübemiz var" dedi. Toplantıda Davutoğlu'nun büyük kızı Sefure Davutoğlu ile ilgili de bir anısını paylaşarak, "Sefure küçükken bir şey istemiştim, yapınca da dedim ki; 'Ne istiyorsan yapacağım söz.' Sefure istediğimi yaptı sonra dedim ki, 'ne istiyorsun kızım'; Sefure de 'yılan istiyorum' dedi. Mecbur sözü tuttuk, aldık eve yılanı. Çocuklara söz verirken dikkatli olun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber