15 bin polis kadrosu ihdası tasarısı komisyonda

Plan ve Bütçe Komisyonunda zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeleri de içeren "torba kanun" tasarısı ile 15 bin polis kadrosu ihdası getiren tasarı görüşülmeye başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2016 19:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
15 bin polis kadrosu ihdası tasarısı komisyonda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanı suçuyla mücadele, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Toplantıda, "torba kanun" tasarısının görüşmelerine geçilmeden 2 saat süren usul tartışması yaşandı.

CHP, HDP ve MHP milletvekilleri düzenlemenin, "torba tasarı" olarak gelmesine ve "Kanal İstanbul" ile ilgili tek kanunda tek kelimelik değişiklik yapılmasına yönelik eleştirilerde bulundular.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tasarıyla benzer içeriklerdeki kanun tekliflerinin dikkate alınmadığını öne sürdü.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 2016 yılı bütçesine ilişkin HDP'nin muhalefet şerhinin basılmamasına tepki gösterdi.

Şerhlerinin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı tarafından "subjektif gerekçelerle reddedildiğini" savunan Paylan, komisyon başkanı Bilgiç'e "Bu konuda bir tavır oluşturun. Bundan sonra da bu keyfi tutumunuz devam edecek mi?" diye sordu.

Komisyon Başkanı Bilgiç, HDP'nin muhalefet şerhinde Anayasa ve İçtüzüğe aykırı ifadelerin bulunduğunu ve bunun subjektif bir değerlendirme olarak ele alınamayacağını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğu, HDP'nin muhalefet şerhinin içeriğine katılmadığını, ancak buna ilişkin komisyon başkanlığının karar vermesinin doğru olmadığını savundu.

Muhalefet milletvekilleri, tasarının maddelerinin ilgili ihtisas komisyonlarına gönderilmesini ya da alt komisyon kurulmasını istediler.

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tasarı ile ilgili söz aldı.

Öte yandan, komisyon toplantısı öncesinde HDP İstanbul Milletvekili Paylan, komisyon üyesi milletvekilleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a paskalya yumurtası ve çöreği dağıttı. Paylan, toplantının başlangıcında hükümeti temsil eden Bakan Ünal ile yumurtasını tokuşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber