Sivil Havacılıkta, teknik denetçilerle ilgili yönetmelikte değişiklik

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teknik Denetçilerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik (SHY TD-01)'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Haber Giriş : 30 Mart 2016 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivil Havacılıkta, teknik denetçilerle ilgili yönetmelikte değişiklik

30 Mart 2016 ÇARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29669

YÖNETMELİK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden:
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK DENETÇİLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (SHY TD-01)'TE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 6/3/2013 tarihli ve 28579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teknik Denetçilerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik (SHY TD-01)'in 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"3) Uçuş Teknisyeni, Uçak Kontrol ve Bakım Makinisti, Helikopter Makinisti, Pilot statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile İdari Hizmet Sözleşmesinin Kontrol Pilotu ve Uçuş Tabibi pozisyonlarında istihdam edilenler ve bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce teknik denetçi olarak görevlendirilenler yabancı dil bilgisi şartından muaftır."
MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile geçici 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 3 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 - Bu Yönetmelik hükümlerini Sivil Havacılık Genel Müdürü yürütür.

DEĞİŞTİRİLEN MADDELER

Madde 5 - (1) Sivil havacılık alanında inceleme ve denetleme yapmak üzere Genel Müdürlük bünyesinde teknik denetçi olarak görevlendirilecek Genel Müdürlük personelinde denetleme yapılacak sivil havacılık kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin faaliyet sahası ve özellikleri dikkate alınarak aşağıdaki genel şartlar aranır:
a) İlk defa görevlendirileceklerde denetim yapacağı sivil havacılık alanında asgari 3 yıl çalışma tecrübesine sahip olmak.
b) Yabancı dil bilgisi;
1) Genel Müdürlüğün ve sektörün uluslararası denetime tabi alanlarında görevlendirileceklerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının İngilizce bölümünden asgari (D) düzeyinde puan almak veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.
2) Görevi itibariyle yabancı dilde yayımlanan teknik dokümanları takip etmeyi gerektiren diğer alanlarda görevlendirileceklerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının İngilizce bölümünden asgari (E) düzeyinde puan almak veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.
3) Yabancı dil belgeleri beş yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılır.

Madde 6 - (1) Teknik denetçiler, aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları koşuluyla görevlerini yürütürler:
a) 13/4/2005 tarihli ve 25785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile belirlenen etik kurallarına uygun tutum ve davranışlarda bulunmak.
b) Ciddi bir hastalık nedeniyle iş göremezlik durumuna düşmemek.
c) Hukuka uygun olarak verilen görevi ihmal etmemek, reddetmemek veya kötüye kullanmamak.
ç) Dil yeterlilik şartının kaybedilmediğini Genel Müdürlüğe sunmak.

Geçici Madde 1 -(1) Bu Yönetmeliğin yayımlanmasından önce teknik denetçi olarak görevlendirilmiş personel, 6/3/2016 tarihine kadar 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen yabancı dil koşulunu sağlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber