31 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
31 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, St. Regis Oteli'nde kabul edecek, ikili görüşmeler ve kabuller gerçekleştirilecek.

- Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray'da devlet ve hükümet başkanları onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

(Washington)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneğinin 4.Olağan Genel Kuruluna iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

2- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kamu kuruluşu temsilcileri ile gerçekleştirilecek toplantıya katılacak, Valilikte düzenlenecek basın toplantısında bulunacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.30/13.00/18.30)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ATO Congresium'da, "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

3- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, akademisyen Esra Mungan'ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi önündeki "özgürlük nöbeti"ne katılacak.

(İstanbul/13.00)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

- Adalet Komisyonunda, Cezai Konularda Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(10.30)

EKONOMİ

1- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Istrade 2016 - Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul /09.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

3- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2015 yılı büyüme rakamı ile bu yılın şubat ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovenya'da Ulusal Meclis AB İşleri Komisyonu ve Dış Politika Komisyonu Başkan ve üyeleriyle görüşecek, Cumhurbaşkanı Borut Pahor tarafından kabul edilecek.

(Ljubljana)

2- Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara yönelik işlenen suçlar nedeniyle yargılanan Çetnik lider Vojislav Seselj hakkındaki kararını açıklayacak.

(Lahey)

3- Belçika'daki Türkler ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Şubesi, terör örgütü PKK hakkındaki gerçekleri ortaya koymak için Brüksel'de çadır kuracak.

- Çadıra, terör saldırılarında yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının yanı sıra Belçika, Fransa ve Pakistan'daki saldırılarda ölenlerin fotoğrafları asılacak.

(Brüksel)

4 - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Lübnan ziyareti kapsamında mevkidaşı Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Beyrut)

5- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

6- Irak güvenlik güçlerinin Musul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları devam ediyor.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul)

KÜLTÜR-SANAT

1- Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Koleksiyon Buluşmaları etkinliğinde Osmanlı döneminden bugüne kitap tasarımı örnekleri incelenecek.

(İstanbul/15.00)

2- Venedik Barok Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek.

(İstanbul/20.00)

GÜNCEL

1- Hava Harp Akademisi koordinatörlüğünde "Uluslararası Hava Harekatı Sempozyumu", Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

(İstanbul/09.00)

SPOR

1- Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları, Silivrikapı Buz Pisti'nde başlayacak.

- Türkiye, ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak.

(İstanbul/13.00/20.00)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 13. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımıyla karşılaşacak.

(Belgrad/21.00)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 25. hafta, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Galatasaray müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/16.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber