Teklifini reddettim başarısız not verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konserva-tuvarı'nın Çalgı Yapım Bölümü son sınıf öğrencisi Çiğdem Karadağ, öğretim görevlisi M.T'nin Polonezköy davetini kabul etmeyince, bitirme ödevi olarak yaptığı kanuna başarısız not aldığını iddia etti.

BÖLGE İdare Mahkemesine başvuran Karadağ, sınav sonucuna itiraz etti. Mahkeme, kanunun Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından tekrar değerlendirilmesi kararını verdi. Ancak bir torbanın içinde Ege Üniversitesi'ne gönderien kanun, birçok parçası kırık olduğu için yine geçer not alamadı.

Çiğdem Karadağ, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayet dilekçesi vererek, atölye dersinin sınav belgesi niteliğindeki kanunun, gerçeğin meydana çıkmaması amacıyla bozulmuş olduğunu iddia etti. Karadağ, M.T. tarafından taciz edildiği ve ilgisine karşılık vermediği için sınıfta kaldığını ileri sürdü. Bölümünün en yüksek not ortalamasına sahip olduğunu söyleyen Çiğdem Karadağ, 2004 yılından beri öğretim görevlisi M.T'nin tacizlerine maruz kaldığını belirterek Şişli Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek'e verdiği ifadesinde şunları anlattı:

POLONEZKÖY DAVETİ

"İlk kez 2004 yılında sosyal tesislerde yemek yediğim sırada yanıma geldi. Biraz bölümden ve derslerden konuşuldu. Kadın erkek ilişkilerinden bahsetmeye başladı. Beni hafta sonu Polonezköy'e davet ederek, 'Sana hayatın renklerini tattırayım' diye tacizde bulundu. Kendisini 'Nasıl böyle söylersiniz' diye tersledim. Bunun üzerine bana, 'Bu okulda sana diploma yok, ben istemediğim sürece buradan mezun olmazsın' dedi. Bundan sonra da tacizlerine devam etti. Yaz dönemi sınava girdiğimde bana sıfır verildi. Ben bu olayı Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öksüz'e ilettim. Kendisi işleme koymadı. Konservatuvar Bölümü Müdürü Prof. Dr. Can Etili'ye de bildirdim, olayı örtbas etti."

HUKUKİ CEVAP VERİRİM

Kanun ödevine not veren jüri üyelerinden Turhan Demireli ve Yücel Açın ile görüştüğünü belirten Karadağ, "Turhan Demireli, sıfır aldığım sınavdan 85, Yücel Açın da geçerli not verdiğini söyledi" dedi. Öğrencisini taciz ettiği iddialarını kabul etmeyen öğretim görevlisi M.T, "Böyle bir iddiadan haberdar değilim. Bu konu ile ilgili iddialar karşıma çıkarsa da hukuki olarak cevabımı veririm" dedi.

Kızımız okula devam edebilir

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Can Etili ise kanunun İzmir'e kötü koşullarda gönderildiği konusundaki iddiaları yalanlayarak, şunları söyledi:

"Bu hanım kızımız, jürinin verdiği notlar sonunda yaptığı kanun yetersiz bulunarak sınıfta kalmıştır. Sonrasında Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuş ve Ege Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri de yaptığı kanunu yetersiz bulmuşlardır. Bu şartlar altında yapacak bir şey yok. Bu hanım kızımız okula devam eder. Başarılı olursa mezun olur. Bunun dışında söylenecek bir şey yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber