Diyarbakır'da terör saldırısı: 7 şehit, 13 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis şehit oldu, 13 polis memuru ile 14 sivil yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2016 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen, 7 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü sivil 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin ise incelenmesi sürüyor.

Polis, bombalı saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor.

Görüntüde yer alan kişinin saldırının faili olduğu değerlendiriliyor.

Polis ekipleri söz konusu şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, patlamada, 21'i polis, 34 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 7 polis memuru müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

VALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda, 7 polis şehit oldu, 13 polis memuru ile 14 sivil yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik devam eden çalışmalar için Diyarbakır'da geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında servis aracına yönelik bomba yüklü araç ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 emniyet mensubunun şehit olduğu, 13 emniyet mensubu ile 14 vatandaşın yaralandığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve Emniyet Teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı Emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede tedavileri devam eden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber