Ambulans ?Cenaze taşıma aracı' oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, çatışmalarda ölen bazı PKK'lı teröristlere ait cenazelerinin taşınmasında kulanılan ambulansının adını ?Cenaze taşıma aracı' olarak değiştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve birkaç kez çatışmalarda öldürülen PKK'lıların cenazesini taşıdığı için gündeme gelen 21 EB 248 plakalı ambulansın adı ve faliyet alanı değiştirildi. Son olarak Gaziantep'e Abdullah Deniz adlı PKK'lı teröristin cenazesini taşımakta kulanıldığı için Belediye Başkanı DTP'li Osman Beydemir ve 8 belediye yöneticisi hakında dava açılmasına neden olan ambulans, yeniden boyandı ve ?cenaze taşıma aracı' yapıldı.

Belediye yetkilileri, söz konusu ambulans ile özellikle PKK'lı teröristlerin cenazeleri taşıması sırasında sıkıntı yaşandığını bu nedenle ambulansı cenaze taşıma aracına dönüştürdüklerini söyledi. Belediye bünyesinde yıllarca ambulans olarak kullanılan ve terörist cenazelerinin taşınması sırasında kullanılması nedeniyle haberlere konu olan ambulansın, artık cenaze taşıma aracı olarak kulanılmaya başlanacağı için resmi olarak sıkıntı yaşamayacağı belirtildi.

Belediye Başkanı DTP'li Osman Beydemir ve 8 yönetici hakında dava açılmasına neden olan ambulans tahsisi için Danıştay'a yapılan ?Bakanlığın soruşturma izninin iptaline' yönelik başvuruda Danıştay 1'inci Dairesi 13 Aralık 2005'te şu kararı almıştı:

?237 sayılı Taşıt Kanunu'nun 16'ncı maddesi ve ambulanslar ile özel ambulans servisleri ve hizmetleri yönetmeliğinin 32'nci maddesi ?k' fıkrasına aykırı olarak resmi cankurtaran olarak tescilli aracın tescil amacına aykırı şekilde cenaze nakli amacıyla kulanıldığı, bu durumda 1'inci maddeden ilgililere isnat edilen eylemin haklarında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşıldığından soruşturma izni verilmesine ilişkin yetkili merci kararına yapılan itirazların bu madde yüzünden reddine oy birliği ile karar verildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber