İlköğretimde not kalkıyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Şürası'nda reform niteliğinde bir karar alındı: İlköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda not verme kaldırılacak

İköğretimde sistemi büyük oranda değiştirerek, orta ve yükseköğretime çok daha donanımlı bireyler yetiştirmeyi öngören programın parçaları yavaş yavaş netleşiyor. Dün sona eren 17 inci Milli Eğitim Şürası'nda alınan bir karara göre, çocukların korkulu rüyası olan not, ilköğretim birinci, ikinci ve üçüncü sınıflar için kalkacak. Öğrenciler artık öğretmenin çantasından çıkacak not defteri korkusu olmadan okula gidecekler. Öğrencilere bu sınıflarda dili düzgün kullanması, kendisini ifade etmesi, okuma alışkanlığı kazanması hedefiyle eğitim verilmesi planlanıyor. İlk üç sınıfta, öğrencilerin bilgi bombardımanı altındı ezildiğini düşünen yetkililer; bu bilgilere çeşitli araçlarla ulaşabilecek öğrencinin, gereksiz bir baskı altında okuldan uzaklaştığı görüşünü dile getirdiler. Projenin, kamuoyunda yapılacak tartışmaların ardından, 'olumsuz' karşılanmaması halinde en kısa zamanda hayata geçirileceği belirtiliyor. Şürada yapılan çalışmalarda, ilköğretimin ilk üç yılında öğrencilerin kendisine olan güveninin geliştirilmesi, ders konuları sebebiyle yılgınlığa düşmesinin önlenmesi ile ders saati ve içeriği altında ezilmemesi ana hedef olarak ele alındı. Öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, ders seçimi imkanı da projenin ana unsurları arasında yer alıyor. Projeye göre öğrenciler, 'eğitim arasında oyun' değil, 'oyun arasında eğitim' ilkesi ile bu yıllarını geçirecek.

ÇELİK: LAİK EĞİTİM ORTAK PAYDAMIZ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Cumhuriyetin temel nitelikleri Şüra'ya katılan herkesin ortak paydasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde eğitim laiktir" dedi. 17. Milli Eğitim Şurası'nın Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Çelik, Şüra'ya gölge düşürme çabaları olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Laik eğitimin beli kırılıyor, örseleniyor' diyenler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde eğitim laiktir. Devletimiz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Şüra, kısır siyasi, ideolojik yaklaşımlarla gölgelenmemelidir. Anamuhalefet partisi de iktidar partisi de gölgelememelidir. Bu Şüraya medya da gölge düşürmemelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber