Sağlıkta Türk-Yunan işbirliği

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunanistan ve Türkiye sağlık bakanlıkları arasında imzalanan "Afetlerde Sağlık Organizasyonu ve Temel Sağlık Hizmetleri Alanlarında İşbirliği" kapsamında yapılan çalışmalarda yakalanan samimi ortam ve uyum, Türkiye - Yunanistan arasındaki toplantı trafiğini sıklaştırdı.

Türkiye ile Yunanistan sağlık bakanlarının, temel sağlık hizmetlerinde karşılıklı işbirliği yapılması amacına yönelik 28 Eylül 2005 tarihinde bizzat imzaladıkları ve Türk heyetinin 28 Mart - 3 Nisan 2006'da katıldığı Yunanistan'daki ilk toplantının ardından, 'Birinci Basamak Sağlık Kuruluşları' konulu eğitim toplantısı, 07 - 10 Mayıs 2006 tarihinde Bursa'da gerçekleşmişti. Aynı anlaşma kapsamında 30 Ekim - 03 Kasım 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen, afetlerde sağlık organizasyonu ve temel sağlık hizmetleri alanlarında işbirliği "Primary Health Care" konulu toplantının ikinci ayağına ise Yunanistan'ın başkenti Atina ev sahipliği yaptı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte 81 ili temsilen toplantıya, Bursa Sağlık İl Müdür Vekili Dr.Serhat Yamalı katıldı. Heyet, işbirliği gereğince Atina'daki sağlık kurumlarında çeşitli temaslarda bulunarak bilgi alış verişinde bulundu. Bursa Sağlık Müdür Vekili Dr.Serhat Yamalı, yapılan toplantıların oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştiğini, Türkiye ile Yunanistan'ın, sağlık alanında birbirlerine çok şey öğreteceklerinin ve özellikle sağlık konusunda gerçekleştirilen bu tür girişimlerin insanlığa yapılan en önemli yatırım olduğunun altını çizdi.

Yamalı, "Yunanlı yetkililerle oluşturduğumuz bu ortak platform iki ülkenin aslında birbirlerine ne kadar ihtiyaç duyduğunun bir göstergesidir. Temennimiz sağlık kapsamında yürütülen bu paylaşımın her dalda yaygınlaşmasıdır. Her şeyimiz ortak çünkü; aynı coğrafyayı paylaşıyoruz." diye konuştu.

17/11/2006

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber