Rus kadınlar Türk ayakkabısından vazgeçmedi

Geçtiğimiz hafta CNR Expo'da kapılarını 55'nci kez açan Ayakkabı Fuarı'na (AYMOD) gelen Ruslar daha çok kadın ayakkabısı tercih ederken İran'dan gelenlerin tercihi ise erkek ayakkabısı oldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Rus kadınlar Türk ayakkabısından vazgeçmedi

Melih Kocagil

Bu yıl fuarda bir ilk de gerçekleşti. İran'dan gelen ziyaretçiler yan sanayi ürünleri yerine tam bitmiş ürün siparişi verdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin "Rusya ile yaşadığımız kriz sonrası ilişkilerin normalleşmesi açısından ilk olumlu sinyali aldık. Fuarda yabancı ziyaretçi sayısı 2 misli arttı. Rusya'dan geçen yılki fuara 50 kişi gelmişti. Bu yıl bu rakam 200 kişiye çıktı. Çok ciddi alımlar gerçekleştirildi. İran'dan gelen ziyaretçi sayısı da arttı. Önceden yan sanayi ürünleri için geliyorlardı şimdi tam bitmiş ürün siparişi verdiler" dedi. Rusya'dan gelen ziyaretçilerin daha çok bayan ayakkabısı tercih ettiğini söyleyen Çetin "Rusya'da kadınlar ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durduğu için harcama yapıyorlar. İran'dan ise daha çok erkek ayakkabısı tercih edildi" diye konuştu.

5 MİSLİ SATABİLİRİZ

"İran ile olan ticarette çok ciddi bir patlama yaşayabiliriz" diyen Çetin "Tercihli ticaret anlaşmalarında ayakkabı kapsam dışındaydı. Bu da satışlarımızı önemli ölçüde engelliyordu. Bu konu yakın bir zamanda gündeme gelecek İran'a ayakkabı satışımızı 5'e katlayabiliriz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber