Vadafon:Bedava değil yüzde 50 indirimli

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'ücretsiz telefon' tartışmaları da başladı. Çünkü Vodafone Grubu bulunduğu ülkelerde yaptığı bazı kampanyalarda cep telefonunu 1 avro gibi sembolik rakamlarla tüketiciyle buluşturuyor. Belirli miktarda aylık sabit ücret ve abonelik süresiyle verilen cep telefonları da en çok satan markaların ürünlerinden seçiliyor.

Her ne kadar telefon ücretsiz gibi görünse de operatör firma abonelik koşullarıyla asgari bir geliri de garanti altına alıyor. Vodafone'un bu uygulaması Türkiye'de 'abonelerine ücretsiz cep telefonu verecek' diye yansıyınca rakipleri ve Telekomünikasyon Kurulu'nun da tepkisini almıştı.

Hâlâ piyasada Telsim markasıyla hizmet veren Vodafone 'ücretsiz cep telefonu modelini' biraz farklı bir şekilde uygulamaya koydu. Vodafone firması, Nokia, Sony Ericsson, Samsung ve Raks firmalarının dört popüler cep telefonu modelini düzenlediği dört farklı 'SeçKonuş' tarifesiyle piyasa fiyatının yüzde 50 altında satıyor.

'Kontrat imzalıyoruz'

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Arun Sarin de Türkiye'nin bedava telefona hazır olmadığını şöyle açıklamıştı: "1 avroya telefon verdiğimiz ülkelerde iki yıl boyunca ne kadar konuşma yapılacağına dair kontrat imzalıyoruz. Bu durumda telefon bedavaya gelmiyor. 'Ücretsiz telefonu' Türkiye'ye getirecek olursak bir yıllık kontrat ya da düşük tarife sistemiyle alternatif çözüm bulmamız gerekiyor."

Birini seçmek yeterli

SeçKonuş ile Telsim faturalı hat aboneleri, 'Gece avantajı', 'Gündüz avantajı', 'SMS avantajı' ve 'Sabit hat avantajı' olmak üzere sunulan avantajlardan ister birini, ister hepsini seçerek kendi SeçKonuş tarifesini belirleyecek. Kampanya 31 Ocak 2007'ye kadar geçerli olacak.

Gündüz avantajı: Aboneler, ayda 30 YTL'ye Telsim faturalı ve kontörlü hat aboneleriyle sabah 10.00 akşam 19.00 arasında 500 dakikaya kadar konuşma imkânına sahip olacak. Avantajlı saatler haricinde yapılacak konuşmalar, SeçKonuş tarifesi üzerinden, Telsim aramalarında dakikası 20 YKr, diğer operatör aranırsa 30 YKr olarak ücretlendirilecek. SMS ücreti ise 15 YKr.

Gece avantajı: Telsim aboneleri KDV dahil, ayda sadece 15 YTL ilave ücret ödeyerek, tüm Telsim faturalı ve kontörlü hat aboneleri ile gece 01.00 sabah 10.00 arasında 500 dakikaya kadar ücretsiz konuşabilecek. Avantajlı saatler haricinde yapılacak konuşmalar, SeçKonuş tarifesi üzerinden, Telsim aramalarında dakikası 20 YKr, diğer operatör aranırsa 30 YKr olarak ücretlendirilecek. SMS ücreti ise 15 YKr.

Sabit hat avantajı: Ayrıca ayda ilave 8 YTL ödeyerek sabit hatlı telefonlardan birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde dakikası 6 YKr ile ücretlendirilecek.

SMS avantajı: Her ay 8 YTL ilave ücret karşılığı 100 kısa mesaj gönderebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber