Otomotivde yeni fikri, tasarımı olana açık yarışma başlıyor

Türkiye'yi daha rekabetçi yapacak yeni tasarımlar aranıyor. 5. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Yarışması için geri sayım başladı. Toplam 62 bin TL ödül verilecek yarışmanın son katılım tarihiyse 15 Nisan.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otomotivde yeni fikri, tasarımı olana açık yarışma başlıyor

Sümer DEMİRCİLER

Yıllardır ihracat şampiyonluğunu kimselere bırakmayan otomotivin bu gücünün altında nitelikli işgücü ve ileri teknoloji yatıyor. Avrupa'nın Ar-Ge alanında en hızlı gelişen ülkelerinin başında gelen Türkiye'de bu alanda düzenlenen yarışmalar da yeni fikir ve tasarımlara ulaşmada etkili rol oynuyor. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin koordinatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, 5-6 Mayıs tarihlerinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK

Bu tür yarışmaların sektörün gelişimi için çok önemli olduğunun altını çizen OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, "ilk üç ve iki mansiyona 23 bin TL, 5. Komponent Tasarım Yarışması'nda dokuz projeye 39 bin TL olmak üzere toplam 62 bin TL para ödülü dağıtılacak" dedi.

2023 İÇİN ÖNEMLİ

Etkinliklerle Türkiye'nin 2023 İhracat Stratejisi kapsamında otomotiv endüstrisinde katma değerin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu yeni ürün, teknoloji ve metotların üretilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi ve dünya pazarlarına sunulması amaçlanıyor.

900 bin TL destek

Bu yıl yarışmalara başvurular geçtiğimiz yıl olduğu gibi İTÜ Arı Teknokent Çekirdek işbirliği ile alınacak. OİB'in 2015 yılında 600 bin TL destek verdiği, programın değerini daha da artırmak amacıyla bu yıl desteğini 900 bin TL'ye çıkaracağı İTÜ Çekirdek Programı'nda, ödül sahipleri projelerini geliştirmenin yanında MBA eğitimi ve üniversite-sanayi işbirliğiyle network yaratma imkanı da bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber