İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'den yönetici görevlendirme açıklaması

MEB, yönetici görevlendirme kılavuzunda yer alan bir hüküm için yeni bir açıklamada bulundu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Nisan 2016 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den yönetici görevlendirme açıklaması

MEB yayımladığı "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu"ndaki bazı konuları açıklığa kavuşturdu.

HALEN MÜDÜR YARDIMCISI OLAN MÜDÜRLÜĞE BAŞVURABİLİR Mİ?

Kılavuzda yer alan;

"2.25. Halen yönetici olanlardan (müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı) görev süresini doldurmayanlar aynı veya farklı yönetim görevleri dahil olmak üzere görevlendirme başvurusunda bulunamayacaklardır."

maddesi en çok kafa karıştıran madde idi. Buna göre şu anda görevde olan bir müdür yardımcısı/başyardımcısı diğer şartları taşısa bile müdürlüğe başvuramayacaktı.

MEB'den yapılan ve aşağıda yayımladığımız açıklamaya göre;

Yönetmeliğin 5 ve 6.maddesindeki şartları taşımak kaydıyla;

- Şu anda müdür yardımcısı ya da başyardımcısı olarak görev yapmakta olanlar üst görev olan müdürlük görevine başvurabileceklerdir.

- Ayrıca dört ya da 8 yıllık çalışma süresini doldurmuş müdür başyardımcıları istemeleri halinde ve uygun görülürlerse (müdür inha yaparsa) müdür yardımcısı olarak görev alabileceklerdir.

- Müdürlük için sözlü sınava katılmak üzere tespit edilecek boş kadronun 3 katı aday belirlenirken mahkeme kararına göre sınava girecekler kapsamı dışında tutulacak onlar sözlü sınava direkt alınacaklardır. Yani önce 3 kat aday belirlenecek ve sözlü sınava girecekler listesine mahkeme kararı ile sınava girecekler eklenecektir.

8 YILINI DOLDURANLAR BAŞKA BİR OKULDA MÜDÜR YARDIMCILIĞINA DEVAM EDEBİLİR Mİ?

Yine kılavuzda yer alan;

"2.12. Görev süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri, Yönetmelikteki şartları taşımaları kaydıyla eğitim kurumu müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile aynı veya farklı eğitim kurumlarına dört yıl süreyle uzatılabilecektir."

Maddesine göre bize gelen bir soruyu da cevaplandıralım:

Soru: Bu maddeye göre 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda aynı kurumda 8 yılını dolduranlar da müdür inhası ile müdür yardımcılığına devam edebilirler mi?

Cevap: Edindiğimiz bilgiler ve yaptığımız değerlendirmeler ışığında cevabımız şu şekildedir: "Evet edebilirler. Fakat aynı kurumda 8 yıllarını doldurduklarından başka bir kurumun müdürünün inha yapması gerekir."

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber