Korunmaya muhtaç çocuklar bile Devlete alınırken sözlü sınav yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (YURTAYDER) Adana Şube Başkanı Osman Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları kadrosu için yapılan sözlü sınavda yetiştirme yurtlarından ayrıların gençlerin siyasi iradeyi araya koyup referans peşinde koşmak zorunda bırakılmamasını istedi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 2828 sayılı Kanun'un ek 1. maddesine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadrolarının binde biri oranındaki kısmını korunmaya muhtaç kişilere ayırdığını belirterek, açılan sınavlara, yurttan ayrılan gençlerin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığıyla başvurduğunu hatırlattı.

Bazı kurumların yurttan ayrılan gençleri yazılı ve sözlü sınava tabi tuttuğunu kaydeden Yıldız, "Bizim önerimiz sadece yazılı sınavın yapılmasıdır. Sözlü sınavda yurttan ayrılan gençler, siyasi iradeyi araya koruyup referans peşinde koşmak zorunda bırakılmaktadır. Bu ise şık ve etik bir davranış değildir. Biz sadece yazılı sınavın yapılmasını ve hak edenin ise işe başlamasından yanayız. Başta milletvekillerimiz olmak üzere yasa uygulayıcılarını göreve davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber