Sedef hastalığına güneşle tedavi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl İnanır, sedef hastalığının tedavisinde güneşin önemli yararlarının bulunduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 23:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sedef hastalığına güneşle tedavi

Ferdi Uzun

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl İnanır, sedef hastalığının tedavisinde güneşin önemli yararlarının bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. İnanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sedef hastalığının halk arasında "ürkülen bir hastalık" olarak nitelendirildiğini ancak dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 2'sinde görülen bu hastalığın hayati tehlike barındırmadığını dile getirdi.

Güneş ışığının hastalığın tedavisi için destekleyici olduğuna işaret eden İnanır, yaz aylarının hastalığın tedavisi için fırsat oluşturduğuna işaret etti.

İnanır, "Güneşin ön planda koruyucu etkisi olduğunu biliyoruz. Hatta tedavi edici etkisi olduğunu biliyoruz. Bazı hastalarımız da kepekli bölgelerdeki kızarıkların azaldığını belirtiyorlar. Hastaların büyük çoğunluğunda güneş ışınları yararlı oluyor. Bu nedenle biz, yaz aylarında hastalığın olduğu bölgeyi açık tutmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz." dedi.

Kilo fazlalılığının da hastalığın tedavisini olumsuz etkilediğini belirten İnanır, düzenli yürüyüş yapan ve kilo veren hastaların daha hızlı tedavi olduğunun saptandığını kaydetti. aratan hareketlerden kaçınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber