Kısa mesafelere küçük daha hızlı trenler geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD 2'nci Bölge Başmüdürü Mustafa Baba, 2007 yılında yapılacak ihaleyle, iller arasında ve kısa mesafelerde 100 veya 200 kişilik trenlerin sefere çıkacağını söyledi. Kara, ?Hızlı tren değil ama otobüsten ve şu anki trenlerden daha hızlı olacak kısa mesafeli trenler geliyor'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın (TCDD) 150'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Zonguldak Gar Müdürlüğü'nde resim sergisi açıldı. TCDD'nin tarihini anlatan sergiye Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Demir yolculuğunda son yıllarda büyük açılım gerçekleştirdiklerini belirten TCDD 2'nci Bölge Başmüdürü Mustafa Baba, hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin hızlı trene sahip 7'nci ülke olacağını söyledi.

?Bir ülkenin gelişimi özellikle ağır yük taşımacılığı ve yolcu prestij trenlerine bağlı. Gelişmiş ülkeler, demir yolu ağını mutlaka geliştirmişlerdir. Ankara- Konya, Ankara- İstanbul ve Ankara- Sivas hızlı demir yolu inşaatları bitti. Yolcularımızı bu hızla modern bir şekilde taşıyoruz. Projelerimizi tamamladığımızda dünyanın 7'nci ülkesi olacağız'' diye konuştu.

Baba, 2007 yılı içerisinde iller arası seferler yapan küçük ve seri trenler için ihaleye çıkacaklarını belirterek, ?İhale hazırlıkları tamamlandı. 2007 yılı içinde ihalesi yapılacak. Tren setleri dediğimiz motorlu trenler, 100 veya 200 kişilik olacak. Bunlar iller arasında yolcu taşıyacak trenler. Hızlı tren değil ama otobüsten ve şu anki trenlerden daha hızlı olacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber