Gezici uzay çadırına büyük ilgi

ÇANAKKALE'nin Gelibolu Belediyesi tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında kentte getirilen ülkenin en büyük gezici uzay çadırı, öğrencilerin ilgisini çekti. İlk gün gösterimine katılan 650 öğrenci, çadırdaki uzay ve gezegenlerle ilgiyi üç boyutlu animasyonları izledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezici uzay çadırına büyük ilgi

Gelibolu Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçeye getirdiği uzay çadırı, çocukları adeta uzayın gizemli dünyasına götürdü. Kapalı Kapalı Spor Salonu içerisinde kurulan çadırda, NASA'dan alınan görüntülerin 360 derece döndürülerek üç boyutlu olarak izlendiği gösterimlerin ilk seansını Kaymakam Oktay Çağatay, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Alpay Çardak, okul müdürleri ve öğretmenler de izledi.

Uzay ve gezegenlerle ilgili animasyonların sunulduğu iki gün sürecek olan etkinliği ilk gününe; İlçe Milli Müdürlüğü'nün belirlediği Evreşe Nurettin Ersin İlkokulu, Sütlüce Şehit Mustafa Mercan İlkokulu, Yeniköy İlkokulu, Bolayır Şehit Nuriye Ak İlkokulu, Bayırköy İlkokulu, Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu ve 75. Yıl İlkokulu'ndan yaklaşık 650 öğrenci izleme fırsatı yakaladı.

Diğer yandan Başkan Özacar, çocukların eğlenirken öğrenmesini sağlayan etkinlik sonrasında, öğrencilere belediyenin kültür hizmeti olarak hazırlanan ve Çocuk Hakları Sözleşme Maddelerinin yer aldığı mini kitapçıktan hediye ederek, "?Haklarınıza sahip çıkınız çocuklar" mesajı verdi.

Güneş sisteminin oluşumu ile tüm gezegenlere büyülü yolculuk gerçekleştiren planetaryum gösterimini, etkinliğin ikinci ve son gününde saat 10.00-18.40 saatleri arasında bu kez ilçe merkezindeki öğrenciler izleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber