Astsubaylar özlük haklarında düzenleme bekliyor

Astsubayların özlük haklarında düzenleme beklentisi sürüyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubaylar özlük haklarında düzenleme bekliyor

Tunca Bengin

Astsubayların özlük haklarında düzenleme beklentisi sürüyor özellikle de makam ve görev tazminatları konusunda. Aslında hükümet de bunun farkında ve bu yönde çalışmalar yapıldığını söylüyor ancak sonuca varılmış değil.

O nedenle de henüz sokağa yansımayan ama sosyal medyada içten içe kaynayan bir durum söz konusu. Bu konuda en çok vurgulanan nokta da Güneydoğu'daki çatışmalarda TSK'da uzman erbaşlarla birlikte en fazla şehit veren astsubaylara gereken değerin verilmediği yönünde. Nitekim bu rahatsızlığı geçenlerde TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, ana muhalefet partisinin liderine de anlatarak destek istedi. İşte bu nedenle bizde hafta sonu güneydoğuda STK Temsilcileri ve yöre halkıyla bir araya gelerek, bölgedeki son gelişmelerle ilgili inceleme yapan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser'i aradık ve astsubayların istekleriyle ilgili son durum nedir diye sorduk. O da " yukarının önceliği siyaset tabanınki can"diye söze başlayarak, şunları söyledi:

"Antalya'da kampta, İstanbul'da orduevinde ya da askerlik şubesindeki subay komutanlık tazminatı alıyor ama şu an Nusaybin'de, Sur'da Yüksekova'da fiilen komutanlık yapan ve kurşunlara hdef olan astsubay komutanlık tazminatını almıyor. Komutanlık tazminatı yaklaşık 400 lira civarında bir şey ama buradaki olay tazminatın miktarından çok psikolojsiyle ilgili. İnciten taraf bu insanlar değerli olduklarını hissetmek ve bunu somut olarak görmek istiyorlar. Bunlar hayata geçirilirse TSK içerisindeki fitnenin ve dedikodunun da büyük oranda önüne geçilmiş olur."

Özetle Keser'in dediğine göre; durum oldukça ciddi ve ivedilikle çözüm şart...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber