Polislere ateş eden sanığa 30 yıl 9 ay hapis

Kendisini yakalamaya gelen 2 polis memurunu tabancayla öldürmeye kalkıştığı ve bu sırada akrabasını da yaraladığı öne sürülen cezaevi firarisi, 30 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polislere ateş eden sanığa 30 yıl 9 ay hapis

Adana'da, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle kendisini gözaltına almaya gelen 2 polis memurunu tabancayla öldürmeye kalkıştığı ve bu sırada akrabasını da yaraladığı iddia edilen cezaevi firarisine 30 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Talip Özmen (31), tutuksuz yargılanan Aynur Akıska, müşteki polislerden Ali Andırınlıoğlu ile avukatlar katıldı.

"İki kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız silah bulundurma, olası kastla silahla yaralama" suçlarından hakkında 50 yıl 6 ay hapis cezası istenen Talip Özmen, son savunmasını yaptı.

Pişman olduğunu belirten Özmen, "Böyle bir olaydan dolayı yargılandığım için çok üzüntü duyuyorum. Ailem ve müştekilerden özür diliyorum. Müştekilerin polis olduklarını kesinlikle bilmiyordum. Ben 10 yıl polis muhbirliği yapmış biriyim. Kesinlikle polise ateş etmem. Bizim polise saygımız sonsuzdur." dedi.

Özmen'in akrabası tutuksuz sanık Aynur Akıska da müştekilerin eve geldiklerinde polis olduklarını söylemediklerini iddia ederek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Talip Özmen'e, polis memuru Cevdat Arslan'ı görevinden dolayı öldürmeye teşebbüsten 13 yıl, polis memuru Ali Andırınlıoğlu'nu öldürmeye teşebbüsten 16 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl ve 600 lira para cezası, akrabası Aynur Akıska'yı yaralamadan da 9 ay olmak üzere 30 yıl 9 ay hapis ve 600 lira para cezası verdi.

Aynur Akıska ise görevli memura mukavemet suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Akıska'nın cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilip hakkında 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanması kararlaştırıldı.

Neşet Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber