İstanbul MEM atamaları durdurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İstanbul MEM atamaları durdurdu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğün norm fazlası öğretmenlerin atama işlemlerinde yanlış yaptığını ele almıştık. http://www.memurlar.net/haber/578943/

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamaları durdurduğunu ilçe milli eğitim müdürlüklerine bir yazı ile bildirdi. Aynı durumdaki diğer illerin de aynı yönde karar almaları gerekmektedir.

İşte yazdığımız o yazı:

İstanbul MEM Yanlış Yapıyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm fazlası öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri için düğmeye bastı ve süreci başlattı. Tıklayın.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda yanlış yoldadır.

1- 2015-2016 Ders yılı sona ermekte iken bu atamalar mantıklı değildir.

a- Öğretmen norm fazlası ise şu anda bir şekilde bir yerde görev yapmaktadır.

b- Yapılacak işlem ile yeri değişse bile büyük olasılıkla mevcut yerdeki görevine okullar kapanana kadar devam edecektir. Mantıklı olan da budur.

c- Normlar 2016-2017 için güncellendiğinde belki de fazlaya çıkmayacak öğretmenin yeri mantıksız bir şekilde değiştirilmiş olacaktır.

2- Bakanlıkça norm güncellemeleri açılmışken yer değiştirme yapmak doğru bir yaklaşım değildir.

3- İstanbul MEM Mevzuatı ve Norm ilkelerini hiçe sayan uygulamaya imza atmaktadır.

a- İstanbul MEM yer değiştirme yaparken okullar için bir modül açmıştır.

b- Bu modül MEBBİS dışında bir modüldür.

c- Bu modüle göre okullar ihtiyaçlarını girmektedirler.

Bu modüle göre bakanlık onaylı norm çizelgeleri hiçe sayılmaktadır.

- Bazı okullar kendi hesaplamalarına göre 2016-2017 ye göre planlama yaparak norm kadro yönetmeliğini de bakanlık onaylı çizelgeleri de hiçe saymaktadırlar. Çünkü norm belirleme yetkisi bakanlıktadır. Bakanlık onayı olmadan norm da değişiklik yapılamaz.

Bu konuda eminiz. Bir örnek verelim:

İstanbul G ilçesinde bir okul Ortaokul iken İmam Hatip Ortaokulu olmuş ve ikili eğitimden normal eğitime geçmektedir. Okulda A branşında Şubat atamasında bir öğretmen daha gelmiştir. Yani bir boşluk söz konusu iken şu anda okul idaresi 3 öğretmene fazla olduklarını söylemektedir. Norm güncellemesi Ekim 2015'te yapıldığına göre ve o güncellemeye göre bir açık bulunduğuna ve ilk atama öğretmen geldiğine göre şu anda fazlasınız denilen öğretmenler için kullanılan tasarruf tamamen hukuka aykırıdır.

- Aynı şekilde bazı okullarda da norm açığı olduğu halde kapalı gösterilmektedir.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü gibi ülkenin en büyük ilinin eğitim yönetimi hukuka ve mantığa aykırı bu tür uygulamalara imza atmamalıdır.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu hatadan dönmeli ve gerek norm güncellemesi başladığından gerekse okulların kapanmasına yakın bir dönemde atama yapmanın mantıksızlığından dolayı norm fazlası öğretmen atamalarını durdurmalıdır.

Maksut BALMUK

Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber