Unakıtan'dan ballı alışveriş

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Atilla Kart ve Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a ait BEM Dış Ticaret'in 15 bin 600 YTL'ye satın aldığı İzmir Foça'daki bir tavuk çiftliğini 18 ay sonra 1 milyon 260 bin YTL'ye sattığını, buna karşılık BEM Dış Ticaret'in 2002 yılında zarar beyan ederek kurumlar vergisi ödemediğini belirledi. CHP'li Kart, vergi kaçırıldığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ihbarda bulundu. CHP'li Kart ve Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında Unakıtan hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu BEM Dış Ticaret'in, 1996 yılı hariç sürekli zarar beyan eden bir şirket olduğuna, ancak vergi barışından da yararlandığına dikkati çekerek şunları söyledi: "Sürekli zarar beyan eden bir firma, neden vergi barışından yararlanır? Çünkü vergi barışından yararlanan firmaya vergi incelemesi yapılmaz. Bu satışla bir şeyler mi aklanmak isteniyor?

Satan firmanın bir dönem ortağı Unakıtan, satın alan firmanın genel müdürü Unakıtan. Alıcı ile satıcı aynı kişiler. Satıştan doğan kâr nasıl kapatıldı? Bütün bunları, Maliye Bakanlığı'nda oturan bir kişinin, vergi denetim elemanları emrinde olan bir kişinin açıklaması gerekiyor ama bu kişi de Unakıtan."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber