Kültür paketi açıklanacak ama sorular cevapsız kalmamalı

Kültür Bakanı Mahir Ünal'ın daha önce bahsettiği ve içinde Arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kadrolarının yer aldığı kültür paketi bugün açıklanacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür paketi açıklanacak ama sorular cevapsız kalmamalı

Memurlar.net olarak, Kültür Bakanı Mahir Ünal'ın atıfta bulunduğu personel alımının ne zaman olacağını haberleştirmiştik. Hatırlanacak üzere, Bakan bey daha önce; "arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçisi alacağız" demesine rağmen, bu alımların takvime yönelik hiçbir açıklama yapmamaştı. Memurlar.net'teki haber sonrasında, Bakan bey Kahramanmaraş'taki bir programda "en kısa sürede açıklayacağız" demişti.

Diğer taraftan, Gazi Üniversitesi'nde "Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler" adlı turizm forumu yapıldı. Forumda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bakanlığın 21 Nisan'da kültür paketi açıklayacağını belirtti.

Yayman'ın ve Bakan beyin açıklamalarını birleştirdiğimizde, Başbakan Davutoğlu'nun bugün Arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi alımına dair sayıları açıklamasını bekliyoruz.

Ancak sorun, adayların cevabını aradığı soru, kaç personel alınacağından ziyade, alımın ne zaman olacağıdır. Zira 2014 KPSS puanlarının geçerliliği sona eriyor. Yapılacak alımda, 2014 KPSS puanlarımı yoksa 2016 KPSS puanları mı kullanılacak? Cevabı aranan soru budur.

Haliyle, Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı açıklamada bu soruya da cevap verilmesi iyi olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber