Eskişehir'de cinsel istismardan öğretmen açığa alındı

İl Milli Eğitim Müdürü Özen: "Olayda adı geçen öğretmen ile ilgili olarak disiplin soruşturması başlatılmış ve açığa alınmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2016 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de cinsel istismardan öğretmen açığa alındı

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kentte bir ilkokulda iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmenle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını ve açığa alındığını bildirdi.

Özen, söz konusu okulu ziyaret etmesinin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de 130 bin öğrencisi, 10 bin çalışanı bulunan bir kurum olduklarını, hiçbir personelin böyle bir olaya karışmasını arzu etmediklerini belirtti.

Adli mercilerin olayla ilgili soruşturma sürecinde gerekeni yapacağını vurgulayan Özen, şöyle konuştu:

"Öncelikli görevimiz çocuklarımızı korumak, bunun için varız. Onların eğitimleriyle öğretimleriyle iştigal etmek, bizim için önemli olan bu. Çocukların psikolojisinin bozulmasına asla izin vermeyiz, böyle bir düşüncemiz olamaz. Böyle bir şeye izin vermemiz de söz konusu bile olamaz. Bu okulumuzda yaşanan hadise, velimizin talebiyle değerlendirmeye alınmıştır. Adli makamlar tarafından tutuklamıştır. Olayın o tarafı yargıdadır. Olayda adı geçen öğretmen ile ilgili olarak disiplin soruşturması başlatılmış ve açığa alınmıştır."

Eskişehir'de bir ilkokulda iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan sınıf öğretmeni T.M, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Emrah Yaşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber