TSK, hava destekli operasyonun görüntülerini paylaştı

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, 15-16 Nisan'da Pülümür'de gerçekleştirilen hava destekli "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin ÇİL-15" operasyonuna ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ekiplerinin Pülümür'deki zorlu arazi şartlarında gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik kaynakları, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, 15-16 Nisan günlerinde Pülümür'de gerçekleştirilen hava destekli "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin ÇİL-15" operasyonuna ilişkin görüntüleri basınla paylaştı.

Buna göre, iki askeri helikopterle Pülümür ilçesi Sevdin Ormanları bölgesine indirilen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri, zorlu arazi şartlarında operasyon gerçekleştirdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak ile barınakları tespit ve imha etmek, terörist unsurları etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

- Makineli tüfek ve yüzlerce mermi

Hava destekli "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin ÇİL-15" operasyonunda, bir biksi makineli tüfek ve 75 mühimmatı, bir M-16 piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 5 şarjör ve 205 mühimmat, bir AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği ile 9 şarjörü ve 390 mühimmatı ile 4 el bombası ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca ekiplerce, 4 RPG-7 roketatar mühimmatı ve 4 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir el telsizi, bir el yapımı patlayıcı devresi, 200 metre kablo ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, bir tabanca şarjörü, bir dürbün, 7 sırt çantası, 7 met, 7 uyku tulumu ve 6 şemsiye ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber