Torba kanunun, kamu personelini ilgilendiren hükümleri

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan 6704 sayılı Kanununun, kamu personelini ilgilendiren bölümlerini inceliyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torba kanunun, kamu personelini ilgilendiren hükümleri

30 maddelik torba kanun, 25 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunun, kamu personelini ilgilendiren bölümlerini inceliyoruz.

65 yaş aylığı

Önceki düzenlemede, Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre kendilerine harçlık verilenlere 65 yaş aylığı verilmekteydi. Yeni düzenlemede verilecektir.

Memur Sendikaları

Memur sendikalarının şehit yakını ve gazilere maddi yardımdımda bulunabilmesi için düzenleme yapılmıştır.

İşçi izinleri

Önceki hüküm: Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.
Yeni hüküm: Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir.

İşçi izinlerinin biri en az 10 gün olmak üzere en çok üçe bölünebileceği şeklindeki hükümdeki 3 sınırı kaldırılmıştır. Dolaysıyla işveren uygun görürse işçi iznini 10+1+1+1+1+1 şeklinde kullanabilir.

Emniyete polis kadrosu

Emniyet Genel Müdürlüğüne 15 bin polis kadrosu ihdası yapılmıştır. Bu düzenleme önümüzdeki süreçte Emniyetin polis alımı yapacağı anlamına gelmektedir.

SGK'ya denetmen kadrosu

Sosyal Güvenlik Kurumuna 1.610 adedi Sosyal Güvenlik Denetmeni, 1.000 adedi Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olmak üzere toplam 2.610 kadro ihdası yapılmıştır.

Üst kurullardaki uzman, murakıpların maaşları

Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında, üst kurullara 2012'den itibaren atananların maaşları eski haline getirilmiştir. Yani 2012'den itibaren üst kurullara atananlar ücret ve tazminat göstergesi üzerinden maaş alacaktır.

Torba Kanunu görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber