Prof. Dr. Sancar, dahi çocuklarla buluşacak

Nobel Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Tüm Üstün Zekalılar Derneği'nin (TÜZDER), "Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" kapsamında düzenleyeceği "Dahiler Dahildir" sempozyumunda dahi ve üstün zekalı çocuklarla bir araya gelecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2016 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Sancar, dahi çocuklarla buluşacak

TÜZDER Genel Müdürü yaptığı yazılı açıklamada, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde 22 Mayıs'ta düzenlenecek sempozyuma onur konuğu ve konuşmacı olarak katılacak olan biyokimya ve biyofizik Profesörü Sancar'ın, "Üstün Zekalılarda Motivasyon" konulu bir sunum yapacağını belirtti.

Coşkun, geleceğin inşasında üstün zekalı çocukların çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek, 21. yüzyılda, bilim-teknik, güzel sanatlar, düşünce gibi alanlarda erişilen düzey ve uygarlığın, büyük ölçüde üretken ve üstün yeteneğe sahip olan Prof. Dr. Aziz Sancar gibi insanlara borçlu olunduğunu ifade etti.

Dahi ve üstün zekalı çocukların zamanında fark edilmesinin öneminin altını çizen Coşkun, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi inşa edecek olan üstün zekalı çocukların gereğince ve zamanında fark edilememesi, en uygun eğitimin sağlanamaması gibi nedenler yüzünden, böylesine önemli nitelikteki yetenekler silinerek toplumumuz için büyük bir kayıp olacaktır. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için üstün zekalı çocukların küçük yaşlarda tanılanması ve durumlarına en uygun eğitim ortamı içerisinde yetiştirilmesi sadece TÜZDER'in değil tüm toplumumuzun en önemli konularından biri olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber