Başkanın 'kardeş kıyağı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, ?zimmet ve görevi kötüye kullanmak' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Merkez Yüreğir İlçesi Havutlu Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Mesut Ekici hakkında, imar planında yol olarak görülen yere kardeşi için dinlenme tesisi yaptırdığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir dava açıldı.

Yüreğir Kaymakamlığı'na yapılan ihbarda, Havutlu Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin Havutlu Beldesi 5 nolu ve Seyhan 194 nolu paftalarında kadastro yolu olarak görülen alanda, belediye araçlarını kullanarak kardeşi Mehmet Can Ekici için park yeri ve dinlenme tesisi yaptırdığı bildirildi.

Kaymakamlık yaptığı inceleme sonunda Ekici'nin hem yolu kullandırdığı, hem de belediye olanakları ile düzenleme yapıp, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle dosyayı, dava açılması için Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcı Ahmet Gökten, soruşturma sonunda AKP'li Ekici hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, ?Kadastro yolu olarak görülen alana, Havutlu Belediyesi kendi araçlarını ücreti mukabilinde de olsa kullanarak İmar Yasası'na aykırı bir yapının yapılmasında kullandığı, söz konusu yerin, park yeri ve dinlenme tesisi olarak Belediye Başkanı'nın kardeşi Mehmet Can Ekici tarafından ticari amaçla işletilmesi ve Belediye Başkanı'nın kadastro yolunu korumayıp işgaline yardımcı olduğu'' ifadelerine yer verildi. Başkan Ekici'nin bu davadan yargılanmasına önümüzdeki ay başlanacak.

ZİMMETTEN DE YARGILANIYOR

AKP'li Ekici ayrıca ?Zimmet ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından Adana 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Başkan Ekici, belediyenin araçlarını kullandırmak, Büyükşehir Belediyesi'nden yardım amacıyla aktarılan 30 bin YTL'yi zimmetine geçirmek ve ihalelere fesat karıştırmakla suçlanıyor. Başkan Ekici'nin zimmetine ne kadar para geçirdiğini ise Sayıştay bilirkişileri belirleyecek.

SEÇMENLERİN İSİMLERİNİ SİLDİRMEKTEN CEZA ALDI

2 ayrı ceza davasından yargılanan Başkan Ekici, 2004 yerel seçimlerinde 487 seçmenin isimlerini sahte belgelerle seçim kütüklerinden sildirdiği iddiasıyla geçtiğimiz nisan ayında Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edilmiş ve bu cezası ertelenmişti.

Başkan Ekici ise mahkemede yaptığı savunmalarında, hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na 40'a yakın şikayet dilekçesi verildiğini belirterek, ?Bu şikayetler hakkında takibat yapılmasına gerek olmadığına karar verildi. Ben belediyeyi 2 milyon YTL borçla devraldım. SSK'ya borçlarımız vardı. Kurum borçlarımız nedeniyle takipte olduğumuzdan sürekli olarak banka değiştirdik. Suçsuzum. İftira atıyorlar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber