Türk-İş, 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacak

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: - "Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse, biz orada 1 Mayıs'ı kutlarız" - "1 Mayıs'ta Çanakkale'deyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk-İş, 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutlayacak

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin bir sıkıntılarını olmadığını belirterek, "Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse, biz orada 1 Mayıs'ı kutlarız" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası (Tarım-İş) tarafından Kemer ilçesindeki bir otelde "Yönetici ve Temsilci Eğitim Semineri" düzenlendi.

Seminerin açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TÜRK-İŞ'in 1 Mayıs'ı bu sene Çanakkale'de kutlayacak olmasının önemine dikkati çekti.

101 yıl önce sadece Misak-ı Milli sınırları içerisinde değil Bosna'dan, Arap Yarımadasından, Balkanlardan 253 bin vatan evladının Çanakkale'de şehit olduğunu vurgulayan Daniş, şöyle konuştu:

"Bugün Güneydoğu'da devam eden mücadelede, yitirdiğimiz şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralanarak gazi olan kardeşlerimize Allah acil şifala versin. Onların emeğinin, onların mücadelesinin yerde kalmadığının en büyük göstergesi, 1 Mayıs'ta Türk işçisinin, Türk-İş'in Çanakkale'de 101 yıl önce aynı mücadelenin verildiği yerde, geçmişini hatırlayarak, bir olarak, diri olarak vereceği o mesajın, o birlik ve beraberliğin, bugünlerimizde de yarınlarımızda da çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Daniş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde il ve ilçe müdürlerinin katılımıyla toplantılar yaptıklarını anımsatarak, bu toplantılarda adeta Türkiye'nin MR'ının çekildiğini anlattı.

Toplantılarda çalışanların problemlerini dinlediklerini aktaran Daniş, "Onlarla ilgili adımlarımızı bakanımızın talimatları doğrultusunda atmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. İnşallah hem Türk tarımını daha üst seviyelere getireceğiz hem de tarıma hizmet eden kardeşlerimizi, mesai arkadaşlarımızı çalışma koşullarını ve özlük haklarını daha ileriye taşımanın mücadelesi içerisinde olacağız." diye konuştu.

- "Bu badireleri atlatacağız"

Antalya Valisi Muammer Türker de memleket olarak zor günlerden geçtiklerini belirterek, memleketin sıkıntı yaşayan bölgelerinde yıllarca görev yaptığını belirtti.

Sıkıntılı süreçleri Allah'ın izniyle çok gecikmeden, çok kısa bir süre içerisinde aşacaklarının altını çizen Türker, "Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları, inşallah o oyunları kuranların başına geçireceğiz. Millet olarak buna muktediriz. Millet olarak bunu yapmaya gücümüz de var, irademiz de var. Allah'ın izniyle bu badireleri atlatacağız. Türkiye olarak yolumuzda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz." dedi.

- "Suriyelilerden rahatsız değiliz"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise Türkiye'nin belki de bir asırdır yaşamadığı sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirtti. 1980 döneminde Amerika ve Rusya'nın ülkedeki gençleri birbirine kırdırdığını, bugün ise Amerika ile Rusya'nın beraber hareket ettiğini savunan Atalay, dünya kurulduğundan beri mazlumların ve zalimlerin, haklılar ve haksızlıkların olduğunu söyledi.

Atalay, Suriye'de şu ana kadar 400 bine yakın insanın can verdiğini ve o bölgelerden kaçan üç milyona yakın kişinin Türkiye'de misafir olduğunu anlatarak, Irak'a ise Amerika'nın "Demokrasi getireceğim" diye girdiğini ancak halkının Saddam'ı arar hale geldiğini belirtti.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin modern silahlar yapıp, insanları birbirine kırdırmaya devam ettiğini vurgulayan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Bu Balkanlarda da böyle oldu. Ülkemizde de aynı filmi yaşamaya devam ediyoruz. Bomba yapıp kendini öldürüyor, polisi öldürüyor, askeri öldürüyor. Türkiye yoksa ne parti, ne dernek, ne sendika hiçbir şey yok. Biz de yokuz. Şu anda Suriyeliler denizde can vermeye devam ediyorlar. Onlar sendika, apartman, tatil istemiyor. Yaşamak istiyor. Yaşarken de o denizlerde ölmeye devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin o kadar sıkıntısı olmasına rağmen, 3 milyon misafirimiz var. Türk-İş ve işçiler olarak bunlardan hiç rahatsız değiliz. Zaman zaman sıkıldığımız zamanlar oluyor. Zaman zaman problem çektiğimiz zamanlar oluyor. Zaman zaman misafirler içerisinde yanlış yapanlar oluyor. Ama ensar olmak çok önemli bir iş. Yarın bizim, sizin, toplumun başına ne geleceği belli değil."

- "1 Mayıs'ta Çanakkale'deyiz"

Genel Başkan Atalay, haftaya pazar günü kutlanacak 1 Mayıs'ın işçiler için çok önemli olduğunu dile getirerek, resmi tatil olmasına rağmen bu günü alanlarda sıkıntı ve problemleri anlatma günü olarak gördüklerini aktardı.

Özellikle son yıllarda işçi sendikalarında "Taksim sıkıntısı" olduğuna dikkati çeken Atalay, şunları kaydetti:

"Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse, biz orada 1 Mayıs'ı kutlarız. Alan dışında konfederasyon başkanı olarak ben problemimi, sıkıntımı anlatayım. Türk işçisi olarak askerle, polisle kavga etmeye niyetimiz yok. Ülkenin yapısı ona müsait değil. 1 Mayıs'ta Çanakkale'deyiz. Bir yeri olması lazımdı Türk-İş'in. Türk-İş Başkanlar kurulu bundan bir ay önce oturduk. Tamamına yakını Çanakkale'yi tespit etti. Allah nasip ederse pazar günü Çanakkale'de olacağız. Niye Çanakkale? Orada 250 bin şehidimiz var. Türkiye bir kendine gelsin. Kitle örgütleri bir kendine gelsin. İyi düşünelim diye Çanakkale'deyiz."

Atalay, terör bölgelerinde terörist ile masum vatandaşı ayrılması gerektiğinin altını çizerek, "Terör en büyük zararı onlara veriyor. Onun için elinde bomba, silah olanla elinde kalem, çanta olanı ayırmak zorundayız." dedi.

- "Gidecek başka bir ülkemiz yok"

Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat da Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, bölgede yaşayan mazlum halka da Allah'tan sabır diledi.

Salonda 81 ilden gelen temsilcilerinin bulunduğunu vurgulayan Polat, "Tarım-İş camiası olarak birlik ve beraberliği sağladık. Ülkemizde de inşallah bu birlik ve beraberlik sağlanır. Burada Edirne'den Hakkari'ye, Samsun'dan Adana'ya 81 il var. Burada Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni var. Burada herkes var. Biz biriz ve inadına da bir olacağız. Çünkü, bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Çünkü, bizim duracağımız başka bir bayrağımız yok. Bu yüzden tekrar ediyorum, inadına bir olacağız." diye konuştu.

Açılış töreninin ardından, Bakan Yardımcısı Daniş ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay'a Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlham Polat tarafından kılıç hediye edildi.

30 Nisan'da sona erecek olan seminere, Türkiye'nin 81 ilinden sendikanın yaklaşık 300 yönetici ve temsilcisi katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber