Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz Doğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Niğde, Zonguldak, Bartın, Samsun, Ordu, Tokat, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Karadeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güneybatı (lodos) yönlerden Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber