Okullar Yangın Yeri

Bir ziyaretçimiz eğitim kurumlarında yaşananları okuru "Okullar Yangın Yeri" başlığıyla tanımlamakta... Bugün 24 Kasım olduğu için bu tanım kapsamına giren sorunları bir kez daha vurgulamak istiyoruz. 1- Bakan Çelik'in önünde bekleyen KBYD sonuçları, neden hala açıklanmamaktadır. 2- Ek derslere ilişkin Bakanlar Kurulu hala değiştirilmemiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda sadece ek derslere ilişkin olarak sitemize gelen bir adet maili yayımlıyoruz.

OKULLAR YANGIN YERİ

Denizli'de öğretmen ile idareciler arasında sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sıkıntı yaşanmasının sebebi de Milli Eğitim Bakanlığıdır.

30 Mart 2006 tarihli Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek ve Orta Dereceli O Öğretmenleri ve ilkokul Öğretmenleri haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders ücretleri hakkında Kanuna bir son fıkra eklendi. Eklenen fıkrada şu idi: ?Yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan ders görevleri,ders görevinin yapılmış sayılacağı haller ile yüz yüze yapılan ders görevleri dışındaki ek ders görevleri hariç,örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aylık karşılığı ders görevini dolduramayanlara ek ders ücreti ödenmez.?

Okul yöneticilerin bazıları bu kanunu doğru uygulamakta bazı yöneticiler yanlış uygulamakta.
81 İl ve İlçelerinde bu kanun farklı uygulanmakta.

Ek Ders Kanununda değişiklik yapıldı ama Bakanlar Kurulu kararı gereken ? Ek Ders Esasları'nda? kanuna uygun değişiklik yapılmadı! Bu kadar zaman beklenir mi? Milli Eğitim Bakanlığı okullarda çıkan yangını söndürmek için hemen bir ?genelge? yayınlaması gerek. Okullar bu sıkıntı içeren konuyu, Milli Eğitim Bakanlığına okullar açıldığında 18 Eylül 2006 da ilettiler ama halen bakanlıktan yanıt yok!

İşletmelerde Mesleki Eğitim dersi bazı İl ve İlçelerde ?aylık karşılığı? ders görevini öğretmenin doldurulup doldurmadığına bakılmadan ?ek ders? olarak verilmekte bazı İl ve İlçelerde ise öğretmenlere ?aylık karşılığı? verilmektedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı konuya açıklama getiren genelgesini tüm öğretmenler bekliyor. Bu konu Endüstri Meslek Lisesi,Ticaret MeslekLisesi, Kız Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerini ilgilendiriyor .Yani Mesleki eğitim veren okullardaki öğretmenleri ilgilendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu basında yada köşe yazarlarımızın yazdığı köşede açıklık getirilse bile bizim ?taşra yöneticilerimiz? mutlaka Milli Eğitim Bakanı imzalı tarih ve sayılı ?resmi yazı?beklemekteler. Yoksa yöneticilerimiz öğretmenleri madur etmeye devam ediyor.

24 Kasım Öğretmenler Gününde isteğimiz Milli Eğitim Bakanlığı'nda ?İşletmelerde Mesleki Eğitim" dersi aylık karşılığı okutulacak ders midir yoksa ?ek ders? midir? Yanıtını içeren bir genelgeyi Okullara göndermesi ,biz mesleki eğitim veren okullarda görev yapan öğretmenleri memnun edecektir. Mesleki eğitim veren okullarda görev yapan meslek öğretmeni ve atölye labaratuvar öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığından çok mu şey istiyor? İki satır yazıyı bizden esirgemeyin!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber