Şehit ailelerine 'para düşkünü' diyen yazara ceza

Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Hürriyet Gazetesi yazarı Duman'ı köşe yazısında, şehit ailelerine yönelik, "para düşkünü" ve "para için çocuklarını feda edebilen kişiler" ifadesini kullandığı gerekçesiyle tazminat ödemeye hükmetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ailelerine 'para düşkünü' diyen yazara ceza

Hürriyet Gazetesi yazarı Selahattin Duman, köşe yazısında şehit aileleri hakkındaki "para düşkünü" ve "para için çocuklarını feda edebilen kişiler" ifadeleri nedeniyle tazminata mahkum edildi.

Sakarya Barosu'ndan yapılan açıklamada, Duman'ın 27 Eylül 2015 tarihli köşe yazısında şehit ailelerini "para düşkünü" ve "para için çocuklarını feda edebilen kişiler" olarak gösterdiği iddiasıyla, Baro Başkanı Zafer Kazan'ın şehit babası ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi İkinci Başkanı Hayrettin Kaplan adına tazminat talebi ile mahkemeye başvurulduğu bildirildi.

Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonunda, Duman'ın şehit babasına tazminat ödemesine karar verildiği belirtilen açıklamada, hükmedilen tazminatın Sakarya Şehit Aileleri Derneğine bağışlanacağı kaydedildi.

- "Şehit ailelerinin yanındayız"

Baro Başkanı Kazan da şehit ailelerinin rencide edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, onları üzecek, yaralayacak söz ve davranışlardan herkesin kaçınması ve hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kazan, "Sakarya Barosu olarak üstlendiğimiz bu davada mahkemenin verdiği karar memnuniyet vericidir. Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin her zaman yanında olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber