Çocuklara özel ambulanslar geliyor!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOCUKLARA YÖNELİK OLARAK TASARLANAN KEDİ, KUŞ GİBİ MELODİLİ SİRENE SAHİP TÜRKİYE'NİN İLK ÇOCUK NAKİL ARACINDA, PALYAÇO DOKTORLAR BULUNUYOR VE ÇOCUKLAR HASTANEYE GİDERKEN LCD EKRANDAN ÇİZGİ FİLM SEYREDEBİLİYOR

Çocuklara yönelik olarak tasarlanan kedi, kuş gibi melodili sirene sahip Türkiye'nin ilk çocuk nakil aracında, palyaço doktorlar bulunuyor ve çocuklar hastaneye giderken LCD ekrandan çizgi film seyredebiliyor.

İçinde palyaço doktorların bulunduğu, kedi, kuş gibi melodili sirene sahip ve çocukların hastaneye giderken LCD ekrandan çizgi film seyredebileceği yeni çocuk nakil aracının tanıtımı dün Sepetçiler Kasrı Sultan İbrahim Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı, S.O.S International, Türkiye Sakatlar Derneği ve Ford'un yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Hasta çocukları hastaneye taşıyacak olan çocuk nakil aracı projesi hastanelerde tedavi gören çocukların çektikleri acıları onları güldürerek dindirmeyi amaçlayan Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı; insana hizmeti onur sayan misyonu ile SOS International; engellilerin haklarını savunmak, onların rehabilitasyonunu sağlamak için çalışan Türkiye Sakatlar Derneği; kendi alanında uluslararası bir üne ve deneyime sahip güçlü otomotiv üreticisi Ford Otomotiv San. A.Ş'nin katkıları ile gerçekleştirildi. Daha fazla çocuğa yardım götürülebilmesini amaçlayan bu sosyal sorumluluk projesini kamuoyuna duyurmak için gerçekleştirilen çalışmalar Mövenpick Oteli-İstanbul, EMS, VKV Amerikan Hastanesi, İDO A.Ş ve Güneş Reklamcılık gibi sponsorların destekleriyle yürütüldü.

SOS Yönetim Kurulu başkanı Nilgün Kanber, çok farklı bir proje hazırlandığını dile getirerek, "Bu projeyi diğerlerinden ayıran yanı sürekliliği, bir hikayesinin olması ve duygularımızı ifade edebilmemiz. SOS'un işi hasta tranportu olduğundan biz de bu çocukların transportuna talip olduk. Bu çocukların ambulanstan çok özellikli taşıma araçlarına ihtiyacı vardı. Biz zaten bu konuda ne yapabileceğimizi düşünüyorduk. Theodora Vakfı ile karşılaşınca iş birliğine girdik ve kafamızdakileri gerçekleştme fırsatı bulduk" dedi.

Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Tüzünkam ise, Theodora Vakfı ile ilgili bilgi vererek, "Vakıf, sevgi doktorlarıyla, hastanelerde sürekli bakım altında tutulan çocuklara tebessüm hizmeti veriyor. İstanbul'da 7 hastenede insanların yakınlığına ihtiyaç duyan ve bakım altında tutulan çocuklara servis veriyoruz. Theodora Vakfı bu işleviyle dünyada tek. Türkiye'de yılda 25 bin çocuğa tebessüm sağlıyoruz. Theodora Vakfı 9 ülkede var. Türkiye bu şanslı ülkelerden biri. Vakıf Türkiye'de Türk kurucular tarafından kurulmuş ve Türk kanunlara göre çalışan bağımız bir yapıya sahip. Şu anda İstanbul'da hizmet veriyoruz ama bunu geliştirmek, hizmet alanımızı büyütmek istiyoryuz. Bunun için daha fazla desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ford Otomotiv San. A.Ş. Ü. Hasan Salman da, "Ortak çalışmamızın sonucu olarak ortaya çıkan Çocuk Ambulansı konsepti, ulaşım esnasında standart bir ambulansın çocuk üzerinde yaratabileceği demoralizasyonu azaltarak, rengarenk yapısı ile çocuklarımıza sıkıntılı anlarında neşe kaynağı olacak. Ülkemizin sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması amacıyla Çocuk Ambulansı projesinin bir örnek olmasını dilerim. Bu fikrin ve dolayısıyla fikrin meyvesi olan ilk aracın ortaya çıkarılmasında gönül birlikteliği yapan tüm proje arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ise, 1958'den beri faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği hakkında da bilgi vererek, "Derneğimiz, sakatlar ve anayasal hakları konusunda mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu. Engellilerin topluım içideki haklarından faydalanabilmesini sağlamak önemli önceliklerimiz arasında. Ulaşım çok ciddi bir sorun. Bu konudaki olanaklar yeterli değil. Oturup beklemek yerine bir şeyler yapılabileceğine inanların gönüllü katılımları ile bu proje doğdu. Bir ambulans kime yetecek diyebilirsiniz. Hiç olmamasından çok daha iyi olacağını yokluğu çekenler daha iyi anlayacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber