Mobil Park Polisi'nden kaçış yok

İstanbul'un 39 ilçesinde hayata geçirilen 'Mobil Park Polisi' projesi suçluların korkulu rüyası oldu. Tim, bugüne kadar bir canlı bombanın da aralarında bulunduğu 711 zanlıyı yakaladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mobil Park Polisi'nden kaçış yok

İstanbul'da parklarda yaşanan güvenlik zafiyetinin önüne geçmek amacıyla başlatılan 'Mobil Park Polisi' projesi, suçluların kabusu oldu. Parklarda uygulama yapan timler, bugüne kadar aranan 711 suçluyu gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın projesi olan 'Mobil Park Polisi' uygulamasının tanıtım toplantısı dün yapıldı. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün Haliç'teki merkezinde toplantıda konuşan Emniyet Amiri Özlem Temur, "Özel mobil ekiplerle parklarda yaşanacak olumsuz olaylara en hızlı şekilde müdahale edilmesi ve vatandaşlarımızın parklarda huzur içerisinde vakit geçirebilmelerinin sağlanması amaçlanıyor" dedi.

CANLI BOMBA YAKAYI ELE VERDİ

Emniyet Amiri Eyüp Şahin de 1'i kadın 3 polis ve bir zabıtadan oluşan 'Mobil Park Polisi' ile parklarda yaşanan olaylara hızlı müdahale edilmesinin sağlandığını belirtti. Şahin, timlerin uygulamaları hakkında da bilgi verdi. Buna göre, Ataşehir, Bağcılar, Bakırköy, Esenler, Fatih ve Kadıköy'de başlatılan pilot uygulamasında, bin 132 kişiye adli 2 bin 278 kişiye ise idari işlem yapıldı. Sultanbeyli'ndeki Çeçenistan Parkı'nda canlı bomba şüphelisi olarak aranan K.Ş. yakalandı. Fatih'teki Şehzadebaşı Parkı'nda da bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan A.K. timleri fark etmedi. Suçüstü yakalanan zanlı tutuklandı. .

ZEHİR TACİRİ PALYAÇO

Ekipler, yaptıkları çalışmalar sırasında Fatih'te bulunan Hekimoğlu Ali Paşa Parkı'nda palyaço kıyafetli zehir taciri İ.U.'yu gözaltına aldı. 771 aranan kişinin yakalandığı çalışmalarda, çok sayıda olaya müdahale edildi. Okul saatinde parkta bulunan 857 öğrenci yakalanarak ailelerine veya okul idaresine teslim edildi. Parklarda alkol alan ve sigara içen çocukların ailelerine bilgi verildi.

24 saat işbaşında

Mobil Park Polisi projesinde 600 polis görev alacak. 1'i kadın 3 polis ile bir zabıtadan oluşan tim, parklarda kimlik kontrolü yapacak, yaşanabilecek olaylara anında müdahale edecek. Bisikletli timlere, gerekli anlarda Yunus timleri de destek verecek.

Hamdi Koçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber