'Yeni reform paketi yakında'

Doğrudan yabancı sermayeyi çekmek için düşünülen reform paketi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Gümrük Bakanı Tüfenkci, "Son YOİKK toplantısındaki kararları da içerecek paketi yakında açıklayacağız

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yeni reform paketi yakında'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'ne konuk oldu. "Üretim Odaklı Yeni Ekonomi Anlayışının Ticaret ve Sanayimiz Açısından Önemi ve Etkileri" konusunun konuşulduğu aylık olağan İSO toplantısında konuşan Bakan Tüfenkci, Meclis'e sevk ettikleri reformlarla birlikte sanayicilerin üretim yaparken karşılaştıkları sorunları çözme noktasında güçlü irade ortaya koyduklarını söyledi. Tüfenkci, öncelikli hedeflerinin sanayicilerin ve üreticilerin karşılaştığı gereksiz bürokratik engelleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

YATIRIM ORTAMI DAHA DA İYİLEŞECEK

Tüfenkci, "Bu Bakanlıklar sizler için var. Sizlerin önünü açmak için var. Sizlere engeller çıkarmak için değil, sizlerin karşılaştığı engelleri ve rekabette sizlerin geri düşmesine neden olan koşulları ortadan kaldırmak için var" diye konuştu. Doğrudan yabancı sermayeyi Türkiye'ye çekmek için düşünülen reform paketi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Gümrük Bakanı Tüfenkci, şunları kaydetti: "Hükümetimiz bunun üzerinde çalışıyor. Son Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında aldığımız kararları bir bir hayata geçireceğiz. İnşallah Başbakan Yardımcımız yakında o paketi de açıklayacak."

Gümrükteki hızlı sistem rekabeti artırır

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise gümrük muayene işlemlerinde Kırmızı hat uygulaması nedeniyle işlemlerin uzadığına ve maliyetlerin arttığına dikkat çekti. Gümrüklerde etkin ve hızlı bir sistemin varlığının dış ticarette rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacağını söyleyen Bahçıvan, bakanlığın konuya yönelik çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Mesude Demirhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber