Sur'da klip çeken polisin açığa alındığı iddia edildi

Salı günü sosyal medyada yayınlanan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen "Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)" isimli klip hakkında Diyarbakır Emniyeti tarafından soruşturma başlatıldı. Klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğu ve açığa alındığı iddia edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sur'da klip çeken polisin açığa alındığı iddia edildi

2 Aralık 2015'ten beri Sur'un sivillerin giriş çıkışına yasak olan mahallelerinde, insansız hava aracı ve profesyonel ekipmanlar kullanılarak çekilen klip ile ilgili HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Nadir Yıldırım da konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yazılı soru önergesi verdi.

Uca verdiği soru önergesiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 148 gündür kapalı olan Sur'da söz konusu klibin nasıl çekildiğini sordu. HDP Van milletvekili Nadir Yıldırım da "Klibin çekilmesiyle ilgili bakanlığınızın bilgisi bulunmakta mıdır? ve Halklar arasındaki kopuşu hızlandıran kliple ilgili başlattığınız veya başlatmayı düşündüğünüz herhangi bir soruşturma var mıdır?" sorularını yöneltti.

İddiaya göre çarşamba günü akşam saatlerinde HDP milletvekili Garo Paylan'ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ise klipteki kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber