Türkiye'nin Katar'da askeri üssü oluyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Katar'da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Davutoğlu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalandı. Başbakan Davutoğlu, "Ortak savunma projelerinde işbirliği konusunda büyük imkanlar var.. Ayrıca bugün de Katar'da ortak askeri üssümüz devreye giriyor" diye konuştu.

Haber Giriş : 28 Nisan 2016 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin Katar'da askeri üssü oluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Katar ile artan stratejik işbirliği kapsamında, savunma sanayi alanında birçok Türk şirketinin Katarlı muhataplarıyla görüştüğünü söyledi.

Davutoğlu, Katar'ın Başkenti Doha'da Türk-Katar İş Forumu Toplantısı'nda yaptığı ve televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, "Katar ile artan stratejik işbirliğimiz kapsamında savunma sanayi alanında birçok şirketimiz Katarlı muhatapları ile görüşüyor. Özellikle ortak savunma projelerinde işbirliği konusunda büyük imkanlar var.. Ayrıca bugün de Katar'da ortak askeri üssümüz devreye giriyor" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Katar'da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Davutoğlu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalandı.

Anlaşma, Davutoğlu ve Şeyh Abdullah'ın başkanlık ettiği heyetlerarası görüşmede, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyya tarafından imzalandı.

Başbakan Davutoğlu'nun, Katar temasları kapsamında bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığını ziyaret edeceği belirtildi.

REUTERS

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber