Evini PKK ele geçirdi diye memurluktan atılıyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine saldıran PKK, İlçe Nüfus Müdür Vekili Hacı Cin'in evine girip askerle çatıştı. Cin, savcılık soruşturmasında suçsuz bulunduğu ve hakkında takipsizlik kararı verildiği halde kaymakamlık tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Cin'in, "terör örgütüne üye olma iddiasını çürütebilecek bir delil olmadığı" gerekçesiyle memurluktan çıkarılması isteniyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 16:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Evini PKK ele geçirdi diye memurluktan atılıyor

Beytüşşebap Nüfus Müdür Vekili Hacı Cin, 25 Eylül 2015 günü sabaha karşı eş ve üç çocuğuyla evinde uyurken, çatışma sesleri üzerine uyandı. Can havliyle alt kattaki bodruma sığınan Cin Ailesi, çatışma bitene kadar burada saklandı. Bu arada, yan dairede oturan ve bekçi olarak görev yapan kardeşi Ramazan da eşi ve dört çocuğuyla birlikte mutfak duvarını kırarak, odunluğa sığındı.

"PKK'LILARDAN ŞİKAYETÇİYİM" DEDİ

Çatışmadan sonra evine dönen 54 yaşındaki Hacı Cin, mutfak camının kırık olduğunu ve eve içinde çok sayıda mermi ve boş kovan olduğunu gördü. Hacı Cin, Emniyet'e başvurup inceleme yapılmasını istedi. Evin bulunduğu mahalle PKK tarafından barikatlarla kapatıldığı için polisler gelmedi. Bu inceleme ancak, 13 Ekim'de yapılabildi. Evde, roketatar mühimmatlarında kullanılan 11 adet boru parçası bulundu. Ayrıca 300 adet Bixi marka silah kovanı, 1250 adet kalaşnikof marka silah kovanı, 17 adet roket parçası ve bir dürbün elde edildi. Evin duvarlarında ve pencerelerinde kırık ve hasarlar görüldü. Cin, "İkametim terör örgütü mensupları tarafından zarar görmüştür. PKK'lılardan şikayetçiyim" dedi.

LOJMAN BEKLERKEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Şikayetine rağmen Cin hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan adli ve idari soruşturma açıldı. Emniyet'in yaptığı incelemede eve, camları kırmak suretiyle girilmiş olabileceği ifade edildi. Beytüşşebap Başsavcılığı, 28 Aralık'taki kararında, "Cin'in suçu işlediğine dair delil elde edilemediği ve toplanan deliller dava açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturmadığı" için kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. Cin kendisine lojman tahsis edilmesini beklerken Beştüşşebap Kaymakamlığı'nca görevinden uzaklaştırıldı. Nüfus Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Cin, saldırı günü yalnızca kendisinin değil, Kaymakam Kadir Güntepe'nin de evini boşalttığını vurgulayarak, "Bu olay yaşandığında PKK onun evini de gasp ve harabe etti. Bu olayda mağdur olduğum halde suçlu durumuna düşürüldüm" dedi. Soruşturma sonunda "terör örgütüne üye olma iddiasını çürütebilecek bir delil olmadığı göz önüne alınarak" Cin'in devlet memurluğundan çıkarılması önerildi. Bu önerinin değerlendirilmesi için evrak, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderildi. Cin görevine dönebilmek için Mardin İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma davası açtı.

İsmail SAYMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber