'FETÖ eliyle hazırlanmış, Zekeriya Öz ile planlanmış bir dava'

Kızıltepe'de 22 kişinin öldürülmesi davasının sanıklarından Uğur "Bu dava, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ eliyle hazırlanmış tamamen siyasi, Zekeriya Öz ile birlikte planlanmış bir davadır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'FETÖ eliyle hazırlanmış, Zekeriya Öz ile planlanmış bir dava'

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 yıllarında 22 kişinin öldürülmesine ilişkin dönemin Diyarbakır Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu ve Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan Vekili Hasan Atilla Uğur'un da aralarında bulunduğu 4'ü asker 9 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

Güvenlik gerekçesiyle Mardin'den Ankara'ya taşınan ve Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanıklar İsmet Kandemir, Ahmet Boncuk, Mehmet Emin Kurğa, Abdurrahman Kurğa ile müştekiler ve taraf avukatları katılıyor.

Sanıklardan Eşref Hatipoğlu, Hasan Atilla Uğur, Ramazan Çetin ve Mehmet Salih Kılıçaslan ve Ünal Alkan ise sesli ve görüntülü sistemle savunmalarını yapıyor.

Sanıklardan Hasan Atilla Uğur terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlere rahmet dileyerek savunmasına başladı.

Davanın, "Paralel Devlet Yapılanması FETÖ eliyle hazırlanmış tamamen siyasi bir dava" olduğunu öne süren Uğur, "Bu dava, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ eliyle hazırlanmış tamamen siyasi, Zekeriya Öz ile birlikte planlanmış bir davadır. Aynen Ergenekon iddianamesi gibi zırvalar manzumesidir." dedi.

Davanın amacının vatan savunmasını icra eden kişileri yıldırmak ve Türk vatanının bölünmesine zemin hazırlamak olduğunu savunan Uğur, şunları kaydetti:

"Halen kaçak durumda olan Zekeriya Öz, beni bulunduğum cezaevinden Beşiktaş Adliyesine getirterek, bana el yazısıyla yazılmış bir yazı gösterdi. Bu yazı terörist başı Öcalan'ın yazısıydı. Öz, bana 'Bak ilk sırada kimin ismi var' diyerek yazıyı bana uzattı, benim ismim yazıyordu. PKK ve paralel çetenin ortak tezgahına alet olmadım, olmayacağım. Bu tezgahı hazırlayanlar hakkında gerekli izlenimlerin yapılmasını ve beraatımı talep ediyorum."

"Bize isnat edilen suçlar FETÖ ve PKK tarafından hazırlanmış ortak bir plandır"

Sanıklardan Ünal Alkan ise yaklaşık 25 yıl jandarma astsubay olarak görev yaptığını belirterek, "Şerefimle namusumla, canımı hiçe sayarak görevimi ifa ettim. Komutanım Hasan Atilla Uğur ile İmralı Adasında terörist başı Öcalan'ın savunmasında bulunmak bana nasip oldu." dedi.

Terörist başı Öcalan'a İmralı'daki sorgusunda "1993'ten sonra PKK'nın neden düşüşe geçtiği"nin sorulması üzerine Öcalan'ın "GAP Eyaletine Hasan Atilla diye bir komutan ve ekibi geldiği için belimiz kırıldı" diye cevap verdiğini ileri süren Alkan, terör örgütü PKK tarafından Hasan Atilla Uğur ve ekibinin infazı için bölgeye ekip gönderildiğini öne sürdü.

İnfaz ekibinin başarılı olamadığını söyleyen Alkan, şunları belirtti:

"Kızıltepe'de göreve başladığımızda halk sokağa çıkamıyor, güvenlik görevlileri infaz ediliyordu. Polis ve jandarma pasif bir durumdaydı. Halkın devlete güveni kalmamıştı. Örgüte eleman vermeyenler infaz ediliyor, vatandaşlardan haraç alınıyordu. Eskiden öğlene kadar dışarı çıkabilen halk, gece yarılarına kadar dışarı çıkabiliyordu. Hasan Atilla Uğur göreve başladığında ilk iş olarak halkla irtibat kuruldu. İnsanların devlete güveni artmaya başlamıştı. Tayinimiz çıktığında halk binlerce araçlık konvoyla bizi uğurladı. Bu davada bize isnat edilen suçlar, FETÖ ve PKK tarafından hazırlanmış ortak bir plandır. PKK ve FETÖ tarafından kurgulanan bu iddianameyi hazırlayan örgüt mensuplarından da şikayetçiyiz."

Duruşmaya ara verildi.

Muhabir:Zafer Fatih Beyaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber