Türkiye Ekvador'un yaralarını sarıyor

Ekvador'da 16 ve 20 Nisan'da yaşanan büyük depremlerin ardından bölgeye hareket eden AFAD ekibi, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Ekvador'un yaralarını sarıyor

Ekvador'da 16 ve 20 Nisan'da yaşanan büyük depremlerin ardından bölgeye hareket eden AFAD İnsani Yardım Ekibi, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu. AFAD, zorlu iklim koşullarına rağmen ülkede yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyılarında 16 Nisan Cumartesi günü 7,6, ülkenin batısında ise 20 Nisan Çarşamba günü 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ekvador'un uluslararası yardım çağrısına cevap veren ilk ülkelerden biri olan Türkiye, bölgeye yardım ekibi gönderdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda oluşturulan, Sağlık Bakanlığından 25 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) de yer aldığı İnsani Yardım Ekibi, beraberinde 1,5 tonluk sağlık malzemesi ile 22 Nisan'da Ekvador'a hareket etti. AFAD ekibi, 23 Nisan'da başkent Quito'ya ulaştı.

İhtiyaç kolileri ulaştırıldı

AFAD ekibinin Ekvadorlu yöneticilerle yaptığı istişareler sonucu hazırlanan ihtiyaç kolileri, zorlu iklim şartlarına rağmen depremden etkilenen Calceta, Portoviejo ve Manta'daki afetzedelere ulaştırıldı. İki kamyonla taşınan bin 500'ü hijyen kiti, bin 500'ü de gıda olmak üzere toplam 3 bin koli yardım malzemesi, Ekvador güvenlik güçlerinin kentlerde oluşturduğu kamplarda dağıtıldı.

Yardımların maddi değeri 1 milyon lirayı aşacak

AFAD, depremden etkilenen sahil kesimindeki okullarda kullanılmak üzere 150 mobil tuvalet ve temizlik ünitesi yardımında da bulundu. AFAD'ın insani yardım çalışmalarının sürdüğü ve Ekvadorlu depremzedeler için yapılacak yardımların maddi değerinin 1 milyon lirayı aşacağı kaydedildi.

Ekvador İçişleri Bakanı Jose Serrano, AA'ya yaptığı açıklamada, dünyanın Ekvadorluların yanında olduğunu bilmenin gurur verici olduğunu belirterek, "Türkiye'ye çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Enes Duran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber