Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kolankaya, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi Dilek Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada kadınlar tarafından karşılanan cenaze, daha sonra Dilek Mahallesi meydanında bulunan cemevine alındı.

Cemevi önünde düzenlenen cenaze töreninde şehidin eşi Mürüvet Kolankaya tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Baba Yaşar Kolankaya ve anne Gürbüz Kolankaya'nın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi.

Şehidin 2 yaşındaki oğlu Güney'in ise bir akrabasının kucağındayken babasının tabutuna dokunması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Şehidin cenazesi, törenin ardından önce askerlerin daha sonra vatandaşların omzunda Hasan Baba Mezarlığı'na götürülerek, defnedildi.

Şırnak'ta 26 Mart'ta yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Kolankaya, Şırnak Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından, GATA'da tedavi altına alınmıştı.

Sedat Şimşek

Uzman Çavuş Şevket Kolankaya şehit oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber