Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 5 tutuklama

Isparta merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 5'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla, 6'sı ise Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 5 tutuklama

Isparta merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 5'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla, 6'sı ise Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Isparta, İstanbul ve Ankara'da FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına 15 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör yardımcıları Talip Türcan ve Şakir Şahin ile eski SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, eski Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ve öğretim üyesi Mustafa Kelen tutuklandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü adli kontrol şartıyla, 6'sı ise Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Murat Yolcu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber