'Türkiye geçtiğimiz 13-14 yıllık dönemi iyi bir şekilde değerlendirdi'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye geçtiğimiz 13-14 yıllık dönemi iyi bir şekilde değerlendirmiş, makro ekonomide istikrarı sağlamış, siyasette birçok reform gerçekleştirmiştir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2016 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye geçtiğimiz 13-14 yıllık dönemi iyi bir şekilde değerlendirdi'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğinde, Borsa İstanbul ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group tarafından düzenlenen 11. Türk-Arap Ekonomi Forumunun kapanış oturumunda konuştu.

Çok büyük bir türbülanstan, insanlığın belki son dönemde yaşadığı ve belki de önümüzdeki yüzyıllarda yaşayacağı çok önemli değişim süreçlerinin birisinden geçildiğini belirten Kurtulmuş, bir taraftan dünya ekonomisinin yapısal değişimlerle karşı karşıya olduğunu, bir taraftan da dünya siyasal sisteminin İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşan yapısını kaybettiğini, yeni bir döneme doğru evrilme arayışı içinde olduğunu anlattı.

Tüm bu değişikliklerin, türbülans ve çatışmaların genelinde, merkez noktasında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu coğrafyanın bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu coğrafyanın gelecek dönemde de ekonomiden teknolojiye, siyasetten sosyal yapılara kadar birçok alandaki bu değişimlerin etkisinde kalacağını kaydetti.

Kurtulmuş, "Türkiye geçtiğimiz 13-14 yıllık dönemi iyi bir şekilde değerlendirmiş, makro ekonomide istikrarı sağlamış, siyasette birçok reform gerçekleştirmiştir. Özellikle askeri darbelerin ve antidemokratik rejimlerin tehditlerini ortadan kaldırmıştır" dedi.

64. Hükümetin ekonomi politikalarının, daha önceki dönemlerdeki ekonomik politikalarına göre bir faz değişikliğine gittiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözlerini, "Türkiye üretim, yüksek teknoloji, Ar-Ge ve ihracat esaslı bir ekonomik modele doğru gitmektedir. Böyle olursa Türkiye'nin 2023 hedeflerinin daha rahat tutturulması mümkündür." dedi.

Hatice Şenses Kurukız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber