Makine yatırımına teknoloji ayarı

KOBİ teşviklerinde yeni dönem başladı. KOSGEB, teknoloji yatırımına hazırlanan şirketlere 300 milyon TL ayırırken KOBİ'lerin makine alımlarına ise Endüstri 4.0 ayarı geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makine yatırımına teknoloji ayarı

KOSGEB'in teşvik programlarında bu yıl önemli değişimler yaşanıyor. Bu kapsamda geliştirilen KOBİ-GEL sistemi destek bekleyen binlerce KOBİ için kullanıma hazır hale geldi. Ülke genelinde yıl sonuna kadar 300 milyon liralık destek verilecek. Yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren ve altyapısını Endüstri 4.0'a hazırlamak isteyen işletmelere 800 bin liraya kadar destek söz konusu.

HEDEF KATMA DEĞERİ ARTIRMAK

Proje teklif çağrılarında, imalat sanayinin yüksek ve orta teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelere öncelik veriliyor. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayisinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Ayrıca KOBİ'lere, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek de verilecek.

VERGİ MÜJDESİ DE GELDİ

Üreten KOBİ'lere yakın zaman önce vergi müjdesi de geldi. İmalat sanayisinde kullanılmak üzere alınan makine ve teçhizatın finansmanı için işletmeler tarafından kullanılan krediler dolayısıyla lehte alınan paralar banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutulacak. İmalat ve üretimle doğrudan ilgisi olmayan büro malzemeleri, demirbaşlar, trafik tescil kuruluşlarınca tescil edilen taşıt araçları, makine ve teçhizat kapsamında değerlendirilmeyecek. Öte yandan KOBİ'lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılmalarını sağlamak için ilk kez Kurumsallaşma ve Markalaşma Destek Programı başlatıldı. Kurumsallaşan firmaya 150 bin TL destek sağlanacak.

METİN CAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber